Η χρήση Internet στο αυτοκίνητο αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια

Με τους καταναλωτές να είναι «ζεστοί» στην ύπαρξη σύνδεσης δεδομένων στο αυτοκίνητο για πληροφορίες και διασκέδαση, όπως ακριβώς στα
 smartphones και tablets τους, τα αυτοκίνητα με Wi-Fi συνδεσιμότητα αναμένεται να αυξηθούν με σημαντικό ρυθμό.
Αναλυτές εκτιμούν πως το 2017 παγκοσμίως θα υπάρχουν 7.2 εκατομμύρια οχήματα με ενσωματωμένο car Wi-Fi, από μόλις 174.000 το 2010.
Αρχικά η ύπαρξη πρόσβασης Internet στο αυτοκίνητο, θεωρήθηκε περισπασμός, αλλά όσο περνάει ο καιρός θα γίνει μέρος της καθημερινότητας μας τόσο ώστε να αισθανόμαστε άβολα χωρίς την ύπαρξη της.
Από το 2010 η Ford προσφέρει μοντέλα αυτοκινήτων με σύνδεση Wi-Fi, ενώ εταιρίες σαν τις GM, BMW, Audi, Saab, Chrysler, παρέχουν κάποιας μορφής ιντερνετικής πρόσβασης.
Παράλληλα από την Nokia, οργανώθηκε το Car Connectivity Consortium, με συμμετόχους 11 αυτοκινητοβιομηχανίες με κοινά βιομηχανικά standards.
Στις ΗΠΑ η Autonet Mobile προσφέρει πρόσβαση στους πελάτες της με 29$/μήνα, στην Ευρώπη η Audi χρησιμοποιεί τεχνολογία των Marvell και Harman, για εργοστασιακά εγκατεστημένο hotspot 8 συσκευών, ενώ η Saab ανακοίνωσε το δικό της σύστημα βασισμένο στο Android, το IQon, και κάλεσε την κοινότητα του να αναπτύξει εφαρμογές.
Για την ώρα κάθε εταιρία ακολουθεί διαφορετική πρακτική στην ύπαρξη δυνατότητας χρήσης εξοπλισμού και πακέτου Data εκτός του εργοστασιακού, με την Ford, που αναμένει τα επόμενα 4 χρόνια το 80% των νέων οχημάτων της στην Βόρεια Αμερική να είναι εξοπλισμένα με Wi-Fi, να δίνει την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των οχημάτων να χρησιμοποιούν τα δικά τους 3G/4G sticks ή κάρτες σύνδεσεις, με τον εξοπλισμό του οχήματος να αναλαμβάνει το μοίρασμα σαν WiFi Hotspot
Πηγή:tsantiri.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.