"Πολύ σκληρός για να πεθάνει" Νο 5

«Πολιτική δίωξη» εις βάρος του κατήγγειλε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης μετά την απόφαση του Εφετείου που τον καταδίκασε σε φυλάκιση ενός χρόνου,
 με τριετή αναστολή, επειδή ως νομάρχης Θεσσαλονίκης είχε μειώσει πρόστιμο που είχε επιβληθεί σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων.

Δεν εννοεί το επίσημο ΠΑΣΟΚ, ούτε τον Αντώνη Σαμαρά και την επίσημη Ν.Δ., αλλά μεμονωμένα πρόσωπα από τον πολιτικό, αυτοδιοικητικό και δημοσιογραφικό χώρο, είπε ο ίδιος ο Π. Ψωμιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Alter». Μίλησε για «βρωμοσκούληκα» και «ποντικούς» που θέλουν να φιμώσουν τη φωνή του για τη Μακεδονία, αλλά μένει όρθιος.

«Δεν καταχράστηκα ούτε μια δραχμή, άλλοι κατασπατάλησαν και καταλήστευσαν τον ελληνικό λαό. Δεν είμαι από αυτούς που πεθαίνουν εύκολα. Είμαι πολύ σκληρός για να πεθάνω πολιτικά. Αυτή η τιμωρία πολιτικά με απογειώνει», επισήμανε ο Π. Ψωμιάδης. Δήλωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο για να δικαιωθεί.

Ο Π. Ψωμιάδης είπε ότι του τηλεφώνησαν ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος θα τον επισκεφθεί αύριο το πρωί. Τον επισκέφθηκε, επίσης, ο βουλευτής της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος και του εξέφρασε συμπαράσταση ενώ του τηλεφώνησαν περιφερειάρχες.

Σε ερώτηση αν θα κάνει κάποια πολιτική κίνηση ή πολιτικό κόμμα, ο Π. Ψωμιάδης απάντησε πως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η ενωμένη, πατριωτική, μεγάλη κεντροδεξιά και γι αυτό θα έχει να πει περισσότερα σε λίγες μέρες.

Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης Θύμιος Σώκος θα περιμένει να του κοινοποιηθεί η απόφαση του Εφετείου και μετά θα πράξει τα νόμιμα.

Εάν ο κ. Ψωμιάδης τεθεί σε αργία μέχρις ότου εκδοθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου θα τον αντικαταστήσει ο αναπληρωτής περιφερειάρχης που είναι ο αδελφός του Διονύσης Ψωμιάδης. Σε περίπτωση που κηρυχθεί έκπτωτος, τότε από την παράταξη του θα εκλεγεί ο νέος περιφερειάρχης με ψηφοφορία μεταξύ των περιφερειακών συμβούλων της παράταξης του.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.