Σχολή Αστρονομίας στο Βόλο

Σχολή Αστρονομίας στο Βόλο

Σχολή Αστρονομίας αποφάσισε να ιδρύσει, στον Βόλο, η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, με τη αρωγή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στην ελληνική αρχαιότητα, το μάθημα της αστρονομίας ήταν ένα από τα κύρια μαθήματα διδασκαλίας, γι' αυτό και η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος αποφάσισε να προχωρήσει στην ίδρυση της συγκεκριμένης σχολής, η οποία θα απευθύνεται στους μαθητές του Γυμνασίου και στους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, αλλά και σε όσους θέλουν να αποκτήσουν τις στοιχειώδεις γνώσεις της τόσο σπουδαίας αυτής επιστήμης.

Οι αστρονομικές έννοιες, που θα διδαχθούν, θα είναι σε «γυμνασιακό» γνωστικό επίπεδο, ώστε να γίνονται κατανοητές απ' όλους τους σπουδαστές. Η Σχολή Αστρονομίας θα λειτουργήσει στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Σάββατο, 5-7 το απόγευμα. Η δε έναρξη των μαθημάτων θα γίνει το Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011, οπότε και θα γίνουν οι εγγραφές.

Η ημέρα και ή ώρα αυτή επιλέχθηκε, ώστε να μπορούν οι μαθητές να παρακολουθούν τη Σχολή, πέρα από τα μαθήματα του σχολείου τους και τα φροντιστήριά τους, αλλά και να μπορούν να συμμετέχουν και μαθητές από τις γειτονικές πόλεις του Αλμυρού, της Λάρισας, των Φαρσάλων, της Καρδίτσας, των Τρικάλων, αλλά και της Λαμίας.
περισότερα : http://www.madata.gr/epikairotita/social/86610.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.