Ο Βαλβέρδε σκοράρει κατά της Μπαρτσελόνα! (video)

Ο Βαλβέρδε σκοράρει κατά της Μπαρτσελόνα! (video)
Η στήλη "Σαν παλιό σινέμά" μας γυρίζει 17 χρόνια πίσω. Τότε που ο Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν ποδοσφαιριστής και μάλιστα διέπρεπε με τη φανέλα της Ατλέτικ Μπιλμπάο έχοντας πριν φορέσει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Τώρα γυρίζει ως αντίπαλος στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας και μάλιστα θα χτυπήσει τους "μπλαουγκράνα". O αγώνας διεξάγεται στις 6/2/1994 στη Βαρκελώνη.

Με γκολ του "τσινγκούρι" η Μπιλμπάο θα προηγηθεί μόλις στο 2ο λεπτό!
Κοιτάξτε το 30χρονο τότε Ερνέστο (τρεις μέρες πριν τα γενέθλια του) να σκοράρει και λίγο μετά να κάνει δηλώσεις για τον θρίαμβο στο "Καμπ Νόου" (2-3). Μια νίκη που ολοκληρώθηκε με τους "Κούκο" Θιγάντα (νυν τεχνικό που παραλίγο τον περασμένο Γενάρη να έρθει στην Ξάνθη) και Χούλεν Γκερέρο. Για τη Μπάρτσα που προερχόταν από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων του 1991 και το Πρωταθλητριών στο Λονδίνο το 1992 σκόραραν ο Χρίστο Στοϊτσκοφ και ο Μπακέρο. Η Ατλέτικ με εκείνη τη νίκη πάτησε γκάζι ως το φινάλε και τερμάτισε 5η κατακτώντας ένα εισιτήριο για το ΟΥΕΦΑ της επόμενης περιόδου.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού είχε πετύχει τότε 9 γκολ στην Πριμέρα του 1993/1994 και ήταν τρίτος σκόρερ πίσω από τον Γκερέρο (18) και τον Θιγάντα (17). Προπονητής των Βάσκων ο Γιουπ Χαϊνκες. Για την ιστορία ο Γερμανός προπονητής επέστρεψε τον 2001 στη Μπιλμπάο για τον διαδεχθεί ο... Βαλβέρδε το 2003!
Δείτε τον Βαλβέρδε να σκοράρει εναντίον της Μπαρτσελώνα
Πηγή : sportday

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.