Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΧΑΖΕΤΑΙ.

Την οργίλη αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση προκάλεσε η παρέμβαση του υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου για το ζήτημα της συνεχιζόμενης απεργίας πείνας των μεταναστών στο κτίριο Υπατία.

Ο υπουργός Εσωτερικών καταφέρεται, με ιδιαίτερο έντονο τρόπο, κατά του υπουργού Άμυνας, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει νέους κλυδωνισμούς στην ήδη προβληματική συνοχή του κυβερνώντος κόμματος.

«Δεν είναι δυνατόν, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαχείριση μιας πολύ σοβαρής κρίσης, που στο επίκεντρό της έχει ανθρώπινες ζωές, αλλά και το γενικότερο συμφέρον, να υπάρχει δημόσια παρέμβαση μέλους της κυβέρνησης, χωρίς να έχει προηγουμένως ζητήσει να πληροφορηθεί τα δεδομένα που συνθέτουν το σύνολο του προβλήματος», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.

Και ο υπουργός Εσωτερικών συνεχίζει: «πολύ περισσότερο, δεν είναι δυνατόν με αυτή τη δημόσια παρέμβαση να λέγεται ουσιαστικά ότι χρειάζεται να ασκηθεί πίεση στους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να εξευρεθεί λύση με την οποία θα αποτραπεί η απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής».

«Από την πρώτη στιγμή δεν πράττουμε τίποτα διαφορετικό από το να προσπαθούμε να βρούμε μία λύση που θα υπηρετεί το γενικό συμφέρον και την αρχή της ευνομίας, με την επιδίωξη να αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο για τη ζωή των απεργών πείνας κάμπτοντας την αδιαλλαξία των διαμεσολαβητών - καθοδηγητών τους» σημειώνει ο κ. Ραγκούσης, και προσθέτει με νόημα: «μόνον ο κ. Βενιζέλος μπορεί να διευκρινίσει αν προτείνει τη νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών».

Μόνον ο κ. Βενιζέλος μπορεί να διευκρινίσει αν προτείνει τη νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών
Νωρίτερα την Πέμπτη, ο κ. Βενιζέλος είχε δηλώσει ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγηθούμε στο τραγικό σημείο της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη στην εθνική αντιπροσωπεία, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε μάλιστα ότι «θα ασκήσει όποια πίεση μπορεί προς τους αρμοδίους συναδέλφους του για να αποτραπεί πάση θυσία και πάση δυνάμει αυτό

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.