Φλεβάρης γδάρτης. . !!

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

Σοβαρά είναι τα προβλήματα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έχουν πλήξει τη χώρα, δυσκολεύοντας τις μετακινήσεις και κάνοντας τους πολίτες να είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Αναλυτικά,μέχρι αυτή την ώρα η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 117 κλήσεις για απάντληση υδάτων, με τα περισσότερα προβλήματα να εστιάζονται στη Γλυφάδα, στο Ρέντη, στα Μελίσσια και την Εκάλη.

Μάλιστα, στην Γλυφάδα δέντρο έπεσε πάνω σε
δύο αυτοκίνητα τα οποία ήταν σταθμευμένα στην οδό Ελ. Βενιζέλου και Περγάμου.

Η κυκλοφορία λόγω συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπεί στη λεωφόρο Αρίωνος προς Αρτέμιδα από το ύψος της λεωφόρου Μαραθώνος, στην οδό Αγίου Χριστοφόρου στην περιοχή Πετμεζά στα Σπάτα και στην οδό Μαρκοπούλου, στη διασταύρωση με την οδό Καλαβρύτων, στο Μαρκόπουλο.

Επίσης, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, από το ύψος της οδού Ζέππου στη Βούλα και για μήκος περίπου 800 μέτρων προς το Ελληνικό, η κυκλοφορία γίνεται μόνο από την αριστερή λωρίδα, ενώ το ίδιο συμβαίνει στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, κατά τμήματα, στο ρεύμα προς Πειραιά από τη Γλυφάδα μέχρι το Παλαιό Φάληρο.

Που χρειάζονται αλυσίδες

Την ίδια στιγμή  από Λαμία προς Καρπενήσι η συγκοινωνία γίνεται μόνο με αλυσίδες, αφού το ύψος του χιονιού σε διάφορα σημεία ξεπερνά και τα 50 εκατοστά.

Στις ορεινές περιοχές της Φθιώτιδας (και κυρίως στη δυτική Φθιώτιδα το χιόνι έχει ξεπεράσει ακόμη και τα 70 εκατοστά. Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας.

Εκατοντάδες είναι τα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στην περιοχή του Δομοκού καθώς έχει ντεραπάρει μια νταλίκα στο 45ο χιλιόμετρο κοντά στο «Δρούγο» του Δομοκού και δεν επιτρέπει την διέλευση τους, ενώ χιονίζει ακατάπαυστα.

Στην Πελοπόννησο η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Λόγω της έντονης χιονόπτωσης, από τις πέντε το απόγευμα, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών, λεωφορείων και των οχημάτων βαρέως τύπου στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης ενώ σε δεκάδες άλλα σημεία η διέλευση των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στην Αργολίδα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο από Νεοχώρι και είναι αποκλεισμένα τα χωριά, Δούκα Βρύση, Κεφαλόβρυσο, Εξοχή, Αλέα, Φρουσούνα, Άγιο Νικόλαο και Σκοτεινή.

Εντωμεταξύ, έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων εξέδωσε για τα πελάγη το Κεντρικό Λιμεναρχείο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στη Θάλασσα Κυθήρων, Σάμου, Ρόδου, Καστελόριζου, στο Καρπάθιο, το Ικάριο Πέλαγος, το στενό του Καφηρέα , Νοτιοανατολικό, Βορειοανατολικό, Νοτιοδυτικό, Βορειοδυτικό και Κεντρικό Αιγαίο.

Αγνοείται ψαράς

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή όρμου Βουρλιάς Τολού για τον εντοπισμό ενός 31χρονου που αγνοείται. Ο αγνοούμενος επέβαινε σε λέμβο και είχε ξεκινήσει χθες το απόγευμα για ψάρεμα στην περιοχή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.