Παραίτηση Μουμπάρακ από την ηγεσία.

Παραιτήθηκε από την ηγεσία του κυβερνώντος Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος της Αιγύπτου ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.
Λίγο νωρίτερα η κρατική τηλεόραση είχε μεταδώσει πως
παραιτήθηκε η ανώτατη ηγεσία του κυβερνώντος Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NDP) στην Αίγυπτο. Μεταξύ των μελών του γραφείου του κυβερνώντος κόμματος που παραιτήθηκαν είναι και ο Γκαμάλ Μουμπάρακ, γιος του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.
Νέος γενικός γραμματέας του κόμματος είναι ο Χόσαμ Μπαντράουι, ο οποίος θεωρείται ότι ανήκει στη φιλελεύθερη πτέρυγα του κόμματος.
Εν τω μεταξύ, ο Αιγύπτιος πρόεδρος είχε το Σάββατο συνάντηση με τους υπουργούς της νέας κυβέρνησης, αρμόδιους για την οικονομία, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί Οικονομικών, Πετρελαίου, Εμπορίου και Βιομηχανίας καθώς και ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας, διευκρίνισε η ίδια πηγή.
Ο Χόσνι Μουμπάρακ τόνισε την Πέμπτη πως αν παραιτηθεί τώρα, η Αίγυπτος θα βυθιστεί στο χάος και επανέλαβε πως θα αποχωρήσει τον Σεπτέμβριο.
Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι δηλώνει ότι επιθυμεί να συζητήσει σύντομα με το γενικό επιτελείο των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων τη διοργάνωση μιας αναίμακτης μετάβασης.
«Θα ήθελα να συζητήσω με τους επικεφαλής του στρατού, μάλλον σύντομα, προκειμένου να μελετήσουμε πώς θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε μία μετάβαση χωρίς να χυθεί αίμα», εξηγεί ο τιμηθείς με Νόμπελ Ειρήνης.
Ο Ελ Μπαραντέι καλεί επίσης τον Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ να αποσυρθεί το ταχύτερο δυνατό.
«Θα υπάρξει χωρίς καμία αμφιβολία μια αραβική χώρα που θα τον υποδεχθεί. Έχω ακούσει να μιλούν για το Μπαχρέιν», προσθέτει ο Μπαραντέι, ο οποίος γνωστοποίησε την Παρασκευή μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Αιγύπτου, αν διοργανωθούν ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές.
Πηγή : http://www.naftemporiki.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.