Με μικροεντάσεις αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας...


Αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας επικρατεί σχετική ηρεμία, με μικροεντάσεις να παρατηρούνται στην περιοχή του Συντάγματος. Ομάδες αστυνομικών και διμοιρίες των ΜΑΤ εξακολουθούν να
 περιπολούν στο κέντρο, καθώς σύμφωνα με το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ, η Αθήνα θα βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό έως και το βράδυ.

Η αστυνομία φοβάται ότι όσο πλησιάζει η νύχτα ενδέχεται να ξεφύγει η κατάσταση και επαναληφθούν οι πρωινές εικόνες που διαδραματίστηκαν μετά από την ογκώδη πορεία κατά των μέτρων λιτότητας.

Νωρίτερα το κέντρο της Αθήνας θύμιζε εμπόλεμη ζώνη με εκτεταμένα και σοβαρά επεισόδια να διαδραματίζονται μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων.

Ξέσπασαν μεμονωμένες εστίες έντασης σε πολλά σημεία από τα Προπύλαια έως το Σύνταγμα και τη λεωφόρο Αμαλίας, ωστόσο οι διαδηλωτές δεν φαίνονταν διατεθειμένοι να υποχωρήσουν παρά τις κινήσεις της αστυνομίας για να διαλυθούν.

Ακόμα και ομάδες που διασκορπίστηκαν συγκεντρώθηκαν ξανά σταδιακά και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Η εξέγερση άρχισε» κινήθηκαν και πάλι προς της Βουλή. 

Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική από τη ρίψη μολότοφ αλλά και την εκτεταμένη χρήση χημικών από την πλευρά της αστυνομίας, ενώ στην πλατεία Συντάγματος συνελήφθη ένας διαδηλωτής που είχε στην κατοχή του τόξο, δύο βέλη, ένα καδρόνι και ένα τσεκούρι!

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από την πλευρά των διαδηλωτών ανέφεραν πως ενώ η πορεία διεξαγόταν ειρηνικά και χωρίς προβλήματα, ακούστηκε από τα cb της αστυνομίας η εντολή «Σπάστε την πορεία». 

Προτού η κατάσταση εκτραχυνθεί και βγει εκτός ελέγχου, χιλιάδες διαδηλωτές έστειλαν ειρηνικά δυνατό μήνυμα κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Ο κόσμος ήταν από νωρίς πολύς στη συγκέντρωση με τους απεργούς να δίνουν ένα δυναμικό «παρών» που θύμιζε τη μαχητικότητα και τον παλμό διαδηλώσεων που είχαμε πολύ καιρό να δούμε.
Πηγή : Newsbeast

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.