Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω


Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε το άνοιγμα των διοδίων από μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» σε όλο το μήκος των μεγάλων αυτοκινητόδρομων της Ελλάδας, ενώ πλήθος κόσμου υποστήριξε την απόφαση των διοργανωτών. Το άνοιγμα των διοδίων ξεκίνησε σε κάποιες περιοχές από τις 12 το μεσημέρι και κορυφώθηκε στις 3 το απόγευμα.
Στόχος των διοργανωτών ήταν να ανοίξουν όλοι οι σταθμοί των διοδίων της χώρας και για το λόγο αυτό σε πολλές περιοχές
 πραγματοποιήθηκαν προσυγκεντρώσεις, ενώ έγινε μετακίνηση πολιτών με λεωφορεία.Από την επιτροπή αγώνα της περιοχής του Ωρωπού ο Στρατής Λουπάτατζης, που παραβρέθηκε στο άνοιγμα των διοδίων των Αφιδνών τόνισε ότι "δεν διαπραγματευόμαστε για μείωση του αντιτίμου των διοδίων. Αυτό που ζητάμε είναι να καταργηθούν οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί και έχουν τη λογική της προπληρωμής. Πληρώνουμε τους φόρους στα καύσιμα και στα τέλη κυκλοφορίας για να γίνουν τα έργα, δεν θα προπληρώνουμε και τα διόδια".
Πρόσθεσε, ακόμη, ότι οι κάτοικοι της περιοχής του Ωρωπού πληρώνουν κάθε χρόνο 1.500 με 1.700 ευρώ για τις καθημερινές τους μετακινήσεις, ενώ σε ό,τι αφορά στις διώξεις σε μέλη του κινήματος είπε ότι αυτές είναι μεμονωμένες και δεν αφορά το σύνολο των πολιτών που δεν πληρώνουν τα διόδια.
"Όλα αυτά γίνονται για να μας εκφοβίζουν, εμείς περιμένουμε τις ομαδικές κλήσεις και είμαστε έτοιμοι να πάμε στα δικαστήρια, γιατί κι εμείς έχουμε καταγγείλει τις εταιρίες στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης", τόνισε.
Από την πλευρά του, το μέλος του κινήματος "Πολίτες της Δυτικής Αθήνας" Δημήτριος Ντάβος, που βρέθηκε στο άνοιγμα των διοδίων της Αττικής οδού στη Φυλής, είπε ότι "δεν είναι ότι δεν θέλουμε να πληρώσουμε τα διόδια, αλλά οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί είναι καταχρηστικές και παράνομες. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνεις για κάτι που δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα".
Πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι φορέων, οι οποίοι αντιτίθενται στην καταβολή διοδίων, έχουν συγκεντρωθεί από τις 3 μμ, με αυτοκίνητα, νταλίκες και λεωφορεία στα διόδια Μαλγάρων Θεσσαλονίκης και Λεπτοκαρυάς Πιερίας, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης.
Ελεύθερη είναι και η διέλευση των οχημάτων από διόδια της Λεπτοκαρυάς, όπου έχει συγκεντρωθεί κόσμος. Όπως ανέφερε το μέλος της εθελοντικής ομάδας δράσης Νομού Πιερίας Ηλίας Τσολακίδης, υπάρχει μία πρωτοφανής υποστήριξη των πολιτών στο κίνημα κατά της καταβολής διοδίων.
Πηγή : sigmaline

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.