Βαλβέρδε : Ο Ολυμπιακός θα είναι ο νικητής

Βέβαιος πως ο Ολυμπιακός θα είναι ο νικητής στο ντέρμπι του ερχόμενου Σαββάτου κόντρα στον Παναθηναϊκό δήλωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε σε συνέντευξή του στην «Εξέδρα». «Αν παίξουμε όπως μας αρέσει και όπως ξέρουμε, τότε
θα νικήσουμε. Θέλουμε να είμαστε κυρίαρχοι, να υποφέρει ο αντίπαλος», τόνισε. «Μου αρέσει αυτό που βλέπω από την ομάδα, εξαιρώντας το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα», πρόσθεσε.

Ακολουθούν τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης, όπου ο Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε για:

-το ντέρμπι του Σαββάτου: «Να είστε βέβαιοι ότι σεβόμαστε πολύ τον Παναθηναϊκό σαν αντίπαλο. Ξέρω όμως πως αν παίξουμε όπως μας αρέσει και όπως ξέρουμε, τότε θα νικήσουμε. Θέλουμε να κερδίσουμε, αλλά δεν αρκεί να το θέλεις. Πρέπει να ξέρεις να το κάνεις. Αυτό το παιχνίδι είναι ένας τελικός και τους τελικούς πρέπει να τους κερδίζεις. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και τι να περιμένουμε. Πρέπει να κάνουμε τους αντιπάλους μας να υποφέρουν. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται να νικήσει, γι’ αυτό δεν πιστεύω πως θα παίξει κλειστά. Εμάς μας ενδιαφέρει όμως μόνο τι θα κάνουμε εμείς. Είμαστε Ολυμπιακός και θέλουμε πάντα να είμαστε κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Δεν θα τελειώσει το πρωτάθλημα το Σάββατο. Θα δούμε στο τέλος του πρωταθλήματος τη διαφορά και αν είναι αντιπροσωπευτική».

-τον απολογισμό της σεζόν: «Είμαι ευχαριστημένος. Εξαιρώντας το εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο, σε όλα τα άλλα παιχνίδια που δώσαμε παίξαμε καλά. Κάναμε αυτό που έπρεπε ακόμη και στα παιχνίδια που δεν κερδίσαμε. Στο Κύπελλο έπρεπε να είχαμε εξασφαλίσει την πρόκριση από το πρώτο ματς, χωρίς αμφιβολία. Στο πρωτάθλημα χάσαμε σε τρία ματς που μπορούσαμε να τα έχουμε κερδίσει όλα, σύμφωνα με τον τρόπο που παίξαμε. Μου αρέσει αυτό που βλέπω από τον Ολυμπιακό».

-το αν είναι εφικτή η δημιουργία ενός ελληνικού Ολυμπιακού: «Με πολλή υπομονή γίνεται. Θέλει όμως δουλειά και χρόνο. Η Ελλάδα έχει πολλούς ξένους ποδοσφαιριστές. Για να σταματήσουν να υπάρχουν τόσοι ξένοι θα πρέπει να δουλέψεις με υπομονή. Να βγάλεις δικούς σου ποδοσφαιριστές».

-τον Γιάννης Φετφατζίδη: «Μας έχει βοηθήσει πολύ. Είμαι ευχαριστημένος. Δουλεύει καλά και προσπαθεί πολύ. Θέλω να προσπαθήσει κι άλλο όμως και να παίξει καλά σε μεγάλα παιχνίδια. Υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός, γι’ αυτό πρέπει να δείχνεις αποφασισμένος να κρατήσεις τη θέση σου όταν παίρνεις μια ευκαιρία. Το δύσκολο δεν είναι η ευκαιρία, αλλά να παίξεις σε δέκα παιχνίδια, γιατί οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλές. Αν δεν εκμεταλλευτείς την ευκαιρία, θα το κάνει κάποιος άλλος».

-τον Φουστέρ και τον Ιμπαγάσα: «Ο Φουστέρ είναι παίκτης ομάδας. Δουλεύει πολύ για την ομάδα και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ο Ιμπαγάσα είναι ένας ποδοσφαιριστής που κάνει το παιχνίδι να περιστρέφεται γύρω του».

-τις μεγάλες απαιτήσεις που υπάρχουν: «Αν την 1η Αυγούστου λέγαμε ότι μετά το ντέρμπι του δευτέρου γύρου με τον Παναθηναϊκό θα ήμασταν όχι επτά ή περισσότερους αλλά τέσσερις βαθμούς μπροστά, θα ζητούσαμε χαρτί να υπογράψουμε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πάντα θέλεις κάτι παραπάνω από αυτό που έχεις».

-την απόφαση να επιστρέψει: «Η αλήθεια είναι πως υπήρξαν επαφές και πριν επιστρέψω. Μου τηλεφώνησαν πέρυσι μια φορά όταν ήμουν στη Βιγιαρεάλ, αλλά δεν μπορούσα να φύγω τότε, και στη συνέχεια όταν είχα φύγει. Δεν μου αρέσει να αλλάζω ομάδα μέσα στην ίδια σεζόν. Στην Ελλάδα είχα αποφασίσει να μην ξαναδουλέψω. Πέρασαν όμως κάποιοι μήνες. Τον Αύγουστο, που είχε αποκλειστεί η ομάδα μας από την Ευρώπη κι έγινε μια σοβαρή συζήτηση, το αποφάσισα. Έχω μια ιδιαίτερη σχέση με τον Ολυμπιακό. Ήξερα όμως πού έρχομαι. Γνώριζα ότι ο Ολυμπιακός είναι πάντα μια μεγάλη ομάδα που θέλει να κερδίζει. Υπήρχε ρίσκο, γιατί η ομάδα είχε τερματίσει πέρυσι πέμπτη και γιατί είχαν γίνει πολλές μεταγραφές. Ξεκινούσε κάτι από την αρχή. Ήθελα παίκτες που να μπορούσαν να βοηθήσουν και ήμουν τυχερός που ήδη στο ρόστερ υπήρχαν τέτοιοι».

-τη σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους συνεργάτες του: «Είναι πολύ σημαντικό το κλίμα που υπάρχει στο Ρέντη. Υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης με τον πρόεδρο. Ξέρεις πώς θα αντιδράσουν σε καλές και κακές στιγμές. Είναι φίλοι κι έχει μεγάλη σημασία να έχεις φίλους, ειδικά όταν χάνεις…».
Πηγή : Nova sport FM

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.