Ψέματα για όφελος ψέματα γενικώς!!



Σύμφωνα με τα στοιχεία μιας πρόσφατης έρευνας, ο κάθε Έλληνας λέει κατά μέσο όρο τουλάχιστον τρία ψέματα την ημέρα. Οι άνδρες κρατούν και εδώ τα σκήπτρα, αφού συνήθως υπερβάλουν για επιδόσεις τους στην κρεβατοκάμαρα, αυξάνοντας κατά βούληση των αριθμό των γυναικών με τις οποίες έχουν συνάψει ερωτικές σχέσεις.
Ακριβώς τον αντίθετο δρόμο ακολουθούν οι γυναίκες στο συγκεκριμένο θέμα, υποβιβάζοντας τον πραγματικό αριθμό των ανδρών με τους οποίους είχαν ερωτικές σχέσεις.
Κατά μέσο όρο, ο κάθε Έλληνας λέει τρία ψέματα, ενώ αποδέκτες των παραμυθιών τους είναι κατά πρώτο λόγο οι σύντροφοί τους και ακολουθούν φίλοι και συνάδελφοι.
Τα περισσότερα ψέματα έχουν να κάνουν με το που πραγματικά ήταν, κατά την διάρκεια της απουσίας τους και κατά πόσο έχουν φέρει σε πέρας τις υποχρεώσεις τους.
Ψέματα λένε επίσης και για τη δουλειά τους προκειμένου να παρουσιάσουν μια διαφορετική εικόνα για το εαυτό της, που πολλές φορές δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. 
Το ένα τέταρτο από αυτούς που έλαβαν μέρος στην έρευνα παραδέχτηκαν ότι όταν συμπληρώνουν κάποια αίτηση προς αναζήτηση εργασίας, ψεύδονται για την πείρα που υποτίθεται ότι έχουν και τις ικανότητές τους.
Οι ψυχολόγοι από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι λένε ψέματα για διαφορετικούς λόγους ο καθένας και συνήθως το κάνουν για να αποκομίσουν κάποιο όφελος. 
Αρκετοί επίσης άνθρωποι επιστρατεύουν το ψεύδος, για να μην εξηγήσουν τους πραγματικούς λόγους μιας ενέργειάς τους, ενώ άλλοι λένε ψέματα γιατί τους βγάζει πιο εύκολα από μια δύσκολη κατάσταση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.