Ισχυρή έκρηξη στο Πρωτοδικείο

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε εφημερίδα στις 7.48(Ελευθεροτυπία) και τηλεοπτικό σταθμό (ALTER), με το οποίο άγνωστος έδινε χρονικό περιθώριο 40 λεπτών εωσότου σημειωθεί η έκρηξη. Μάλιστα, όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της πρώτης, ο άγνωστος τόνισε όχι μόνο ότι δεν πρόκειται για φάρσα, αλλά έδωσε εικόνα για την ισχύ του μηχανισμού, αφού υπογράμμισε ότι πρέπει να εκκενωθεί, εκτός του Πρωτοδικείου, και η παρακείμενη Γενική Κλινική.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε παγιδευμένο δίκυκλο που είχε κλαπεί από χθες και το οποίο βρισκόταν ανάμεσα σε αυτοκίνητα στον εξωτερικό χώρο του Διοικητικού Πρωτοδικείου, όπου εκείνη την ώρα είχαν ήδη προσέλθει οι περισσότεροι υπάλληλοι.

Η αστυνομία πρόλαβε να αποκλείσει το χώρο και να εκκενώσει το Πρωτοδικείο, καθώς εκεί έσπευσε αμέσως μεγάλη δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. και κλιμάκιο πυροτεχνουργών, αλλά και αρκετά ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, για προληπτικούς λόγους.

Ισχυρή έκρηξη στο Πρωτοδικείο
Από την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά, καπνός κάλυψε την περιοχή, ενώ εκτεταμένες είναι οι ζημιές τόσο στο κτήριο του Πρωτοδικείου όσο και στα παρακείμενα, σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, ώστε κάτοικοι της περιοχής που διαμένουν έως και δύο ή και τρία τετράγωνα πιο μακριά ένιωσαν τις πολυκατοικίες τους να δονούνται, ενώ το σύννεφο καπνού είναι ορατό από πολλά σημεία της Αθήνας.
Μαρτυρία αυτόπτη για δράστες με στολή αστυνομικών
Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το συμβάν
«Την 08.22΄ ώρα σήμερα σημειώθηκε έκρηξη αυτοσχέδιου ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού (ΑΩΕΜ), ο οποίος ήταν τοποθετημένος σε χώρο αποσκευών (μπαγκαζιέρα) μοτοσικλέτας, που ήταν σταθμευμένη έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, επί της οδού Λουίζης Ριανκούρ 85.
Είχαν προηγηθεί σε τηλεοπτικό σταθμό και εφημερίδα δύο τηλεφωνήματα αγνώστων, οι οποίοι έδωσαν χρονικό περιθώριο σαράντα (40) λεπτών και ενημέρωσαν για την ύπαρξη του μηχανισμού στην προαναφερόμενη μοτοσικλέτα, δίνοντας ταυτόχρονα τύπο, χρώμα και αριθμό κυκλοφορίας της.
Ισχυρή έκρηξη στο Πρωτοδικείο
Σημειώνεται ότι η εν λόγω μοτοσικλέτα, μάρκας Kawasaki, χρώματος ασημί, είχε κλαπεί τις βραδινές ώρες χθες από την περιοχή του Γαλατσίου.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, αποκλείστηκε η περιοχή και εκκενώθηκε το κτίριο του Πρωτοδικείου, καθώς και γειτονικά κτίρια. Στο σημείο μετέβησαν, επίσης, κλιμάκια αρμοδίων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ε.Κ.Α.Β.
Από την έκρηξη δεν σημειώθηκε τραυματισμός ατόμου. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα, καθώς και στην πρόσοψη του κτιρίου του Πρωτοδικείου και στις προσόψεις παρακείμενων κτιρίων (σπασμένες τζαμαρίες κλπ).

Ρεπορτάζ:
Σπύρος Κουντούρης http://www.e-go.gr/news/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.