Υποβάθμιση της Πορτογαλίας από τη Moody' s

Συνεχίζεται το ντόμινο υποβαθμίσεων για την Πορτογαλία, καθώς μετά τις Standard and Poor's και Fitch, στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας σε «Βaa1» από «Α3» προχώρησε σήμερα και ο οίκος Moody's, διατηρώντας την
 αξιολόγηση υπό αρνητική αναθεώρηση για περαιτέρω υποβάθμιση.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του οίκου Moody's, η υποβάθμιση οφείλεται στην αυξημένη αβεβαιότητα σε πολιτικό, δημοσιονομικό και οικονομικό επίπεδο, η οποία ενισχύει τον κίνδυνο η πορτογαλική κυβέρνηση να μην καταφέρει να επιτύχει τους «φιλόδοξους» στόχους μείωσης του ελλείμματος που όρισε στο επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της περιόδου 2011-2014.
Η Moody's προειδοποιεί πως οποιαδήποτε περαιτέρω υποβάθμιση της αξιολόγησης της χώρας συνδέεται με την ικανότητα της να εξασφαλίσει χρηματοδότηση.

Στο πλαίσιο αυτό εκτιμά πως η νέα κυβέρνηση της Πορτογαλίας θα αναζητήσει χρηματοδότηση, που θα προέλθει από άλλα κράτη -μέλη της Ευρωζώνης.
Η Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Πορτογαλίας, κατά τρεις μονάδες στο ΒΒΒ-, με αρνητικές προοπτικές, ενώ η Standard and Poor's υποβάθμισε την αξιολόγηση της χώρας κατά μία μονάδα σε 'ΒΒΒ+' με σταθερές προοπτικές.
Πηγή:Τα Νέαonline

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.