Μετά το Πάσχα τα νέα μέτρα για την οικονομία (μην μας κάτσει και τ' αρνί)!

Μετά το Πάσχα θα παρουσιάσει η ελληνική Κυβέρνηση τα νέα μέτρα λιτότητας, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις διεθνείς αγορές ότι μπορεί να συμμαζέψει τα δημόσια οικονομικά και να αποφύγει την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της χώρας.
Ο Ελληνας Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου παρουσίασε στο
Υπουργικό Συμβούλιο το τριετές μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2012-2015, τονίζοντας ότι θα εφαρμόσει πιστά τον ''οδικό χάρτη'' μέχρι το 2013, χρονιά στην οποία λήγει η θητεία της Κυβέρνησής του, διαψεύδοντας έτσι τα σενάρια για πρόωρες εκλογές.
Ο ''οδικός χάρτης'' είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα για να βγει από τα σημερινά προβλήματα. Ο δρόμος που προτείνεται από ορισμένους άλλους, τόνισε, οδηγεί στην απομόνωση και στην πτώχευση και γι' αυτό τον απορρίπτουμε. Πάμε να αλλάξουμε τη χώρα χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος, τόνισε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας ότι το ξεκίνημα έγινε και τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας ακόμα καλύτερης Ελλάδας.
Κάνοντας ειδική αναφορά στην εξέλιξη των δαπανών των δαπανών και των εσόδων του δημοσίου, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το 2009 οι δαπάνες του Δημοσίου έφθασαν στο 53% του ΑΕΠ και η προσπάθεια που καταβάλλεται, μέσω του ''οδικού χάρτη'', είναι να έχουν μειωθεί το 2015 στο 44% όπως ήταν το 2003, που είναι και ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Τα έσοδα, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, βρέθηκαν στο 38% του ΑΕΠ και επιδιώκεται το 2015 να φτάσουν στο 43% του ΑΕΠ που ήταν το επίπεδο του 2000.
Ανέφερε ακόμη ότι αναλυτικά στοιχεία και με χρονοδιαγράμματα ο οδικός χάρτης θα παρουσιαστεί μετά το Πάσχα και με τα στοιχεία αυτά θα γίνει η εξειδίκευση του προγράμματος και θα ακολουθήσει ο διάλογος με την ψήφισή του από τη Βουλή.
''Δεν υποσχόμαστε ότι μέσα σε μια μέρα θα βρεθεί μια μαγική λύση αλλά έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε. Πολλοί έλεγαν ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται στην Ελλάδα και όμως έγιναν'', κατέληξε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.