Ανησυχία για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατό τριών δελφινιών στην Ρόδο

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους ειδικούς επιστήμονες το γεγονός ότι εκβράστηκαν στις δυτικές ακτές της Ρόδου τρία δελφίνια και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για
 να εντοπιστούν τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατό τους.

Η υπόθεση άρχισε να γίνεται γνωστή χθες αργά το μεσημέρι, όταν κάτοικοι της περιοχής Σορωνής, Καλαβαρδών και Καμείρου Σκάλας, εντόπισαν διαδοχικά στην ακτή, νεκρά τρία πανέμορφα δελφίνια.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές και επιτόπου έφθασε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου (πρόκειται για σπάνιο είδος θηλαστικού που εποπτεύεται από το Δασαρχείο), καθώς επίσης και στελέχη του Υδροβιολογικού σταθμού της Ρόδου.

Από την πρώτη έρευνα που έγινε, οι αρμόδιοι υπάλληλοι δεν διαπίστωσαν στα πανέμορφα αυτά θηλαστικά, κάποια τραύματα ή χτυπήματα, γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα για τους λόγους που βρέθηκαν νεκρά.

Το μικρότερο από τα θηλαστικά αυτά έφθανε σε μήκος τα δύο μέτρα ενώ το βάρος τους υπολογίζεται σε περίπου 100 κιλά το καθένα.

Σε συνεργασία με την δημοτική ενότητα Καμείρου πάντως, ξεκίνησε διαδικασία υγειονομικής ταφής των θηλαστικών αυτών, αφού προηγουμένως πάρθηκαν δείγματα για να γίνει σχετικός έλεγχος, που θα μπορούσε να φανερώσει τα αίτια θάνατου τους.

Τα τρία αυτά δελφινάκια θεωρείται βέβαιο ότι ανήκαν στο ίδιο κοπάδι και έπλεαν από κοινού ανοιχτά της Ρόδου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.