"Γιαουρτοπόλεμος" Πάγκαλου- ΣΥΡΙΖΑ (video)

Νέα "κόντρα" ξέσπασε ανάμεσα στον Θεόδωρο Πάγκαλο και το ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά με αφορμή τον προπηλακισμό και το "γιαούρτωμα" που δέχθηκε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από κατοίκους της Κερατέας το βράδυ της Τετάρτης. Το "γιαούρτωμα" βιντεοσκοπήθηκε και αναρτήθηκε σε site στο διαδίκτυο.
Είναι μια ακόμα έκφραση αγανάκτησης εναντίον του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο οποίος προκαλεί συχνά αντιδράσεις εναντίον του έπειτα από τη γνωστή του ρήση "μαζί τα φάγαμε". Ταυτόχρονα, οι επιθέσεις εναντίον πολιτικών έχουν γίνει συχνό φαινόμενο, καθώς είναι αποτέλεσμα μια γενικής δυασαρέσκειας της κοινής γνώμης για τον πολιτικό κόσμο, στον οποίο χρεώνει την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας και την είσοδό της στο μηχανισμό στήριξης, ο οποίος συνεπάγεται πολλά σκληρά μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής.
Ο κ. Πάγκαλος, βέβαια, θεωρεί την επίθεση εναντίον του υποκινημένη από πολιτικά στελέχη και όχι αυθόρμητη εκδήλωση αγανάκτησης του λαού. Σε ανακοίνωσή του μετά το περιστατικό, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κρύβεται πίσω από την επίθεση εναντίον του σε ταβέρνα στα Καλύβια, υπογραμμίζοντας ότι καλλιεργεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα. Παράλληλα, ο Θεόδωρος Πάγκαλος κατονομάζει ως διοργανωτές των επεισοδίων είναι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Μελέτης Πόγκας και ο πρώην δήμαρχος Κερατέας κ. Σταύρος Ιατρού.
Ο πρώην δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού, μιλώντας στον Βήμα 99,5, καταδίκασε το περιστατικό, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή και υποστήριξε πως ούτε ο ίδιος, ούτε ο κ. Πόγκας είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.
ΣΥΝ: "Ακροδεξιό παραλλήρημα Πάγκαλου"- Πάγκαλος: "Χιτλερικής εμπνεύσεως επιθέσεις"

Ο ΣΥΝ έσπευσε να απαντήσει στην ανακοίνωση Πάγκαλου, μιλώντας για προκλητικές δηλώσεις και ακροδεξιό παραλλήρημα του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, αλλά και για στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ με κάθε ευκαιρία. "Στον ίδιο του ευχόμαστε περαστικά, στον δε πρωθυπουργό του συστήνουμε γρήγορα να τον αποσύρει" τονίζει η ανακοίνωση του ΣΥΝ.
Ο κ. Πάγκαλος ανταπάντησε με νέα ανακοίνωση, στην οποία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει υιοθετήσει τη συστηματική βία εναντίον των εκπροσώπων της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ ως στρατηγική επιλογή. Ανταπέδωσε τις κατηγορίες περί ακροδεξιού παραλληρήματος, μιλώντας για χιτλερικής εμπνεύσεως άποψη "ο πολιτικός αντίπαλός σου είναι υποχρεωμένος να υφίσταται επιθέσεις και βία απλώς και μόνο γιατί εσύ τον επιλέγεις ως στόχο με δικά σου ανεξέλεγκτα κριτήρια."
Συχνό φαινόμενο οι επιθέσεις εναντίον πολιτικών

Αν και ο κ. Πάγκαλος δέχεται συχνά επιθέσεις, κυρίως λόγω της φράσης του "μαζί τα φάγαμε", δεν είναι ο μόνος πολιτικός που έχει βρεθεί σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις.
Θυμίζουμε ότι ο κ. Πάγκαλος έγινε δέκτης της αντίδρασης φοιτητών στο Παρίσι, ενώ ομιλία του πρωθυπουγού κ. Παπανδρέου στη Γερμανία διακόπηκε έπειτα από οργισμένη αντίδραση Ελλήνων φοιτητών. Έλληνες εκπαιδευτικοί δημιούργησαν προβλήματα σε ημερίδα στην οποία μιλούσε η υπουργός παιδείας κα Διαμαντοπούλου. Έντονη βία είχε δεχτεί ο κ. Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια εργατικής διαδήλωσης. Προπηλακισμούς κατά καιρούς έχουν δεχθεί και άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και ο κ. Αλογοσκούφης και ο κ. Σιούφας.
Οι προπηλακισμοί εναντίον πολιτικών έχουν γίνει συχνό φαινόμενο, καθώς σε αυτούς χρεώνει η κοινή γνώμη το σημαντικότερο μέρος της ευθύνης για την οικονομική κρίση.

Δείτε το σχετικό Βίντεο


Πηγή : http://www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.