Η συνέντευξη Τύπου του Σοφοκλή Πιλάβιου. (Άρες Μάρες Κουκουνάρες)

(Photo: Action Images)
Κεντρικό θέμα της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο Σοφοκλής Πιλάβιος, μπορεί να ήταν η αδειοδότηση και οι νέοι όροι της, αλλά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο φλέγον ζήτημα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος όταν ερωτήθηκε για το ζήτημα με τις κασέτες και την ύπαρξη της τρίτης κασέτες η οποία ενδεχομένως να τον εμπλέκει ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζει τίποτα… «Δεν γνωρίζω τίποτα. Δεν ξέρω τίποτα», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ο οποίος για άλλη μια φορά διέψευσε τις φημολογούμενες συναντήσεις του με τον κ.Δαλούκα.

«Η UEFA παρακολουθεί. Ίσως ζητήσει εξηγήσεις», είπε για τη βία με αφορμή ερώτηση που δέχθηκε για τα όσα έγιναν στην Τούμπα και προανήγγειλε διακοπές αγώνων στην νέα αγωνιστική σεζόν, σε περίπτωση εισβολής οπαδών στον αγωνιστικό χώρο.

Αναφορικά με το θέμα της αδειοδότησης ο πρόεδρος της ΕΠΟ, τόνισε ότι οι ίδιοι οι πρόεδροι της ΠΑΕ ήταν αυτοί που ψήφισαν ομόφωνα την επιβολή των αυστηρότερων κριτηρίων, σχολιάζοντας στη συνέχεια: «Μην ψάξουν οι ΠΑΕ να βρουν αποδιοπομπαίους τράγους»

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος πήρε θέση –επίσης- και στο ενδεχόμενο διοργάνωσης του πρωταθλήματος εκφράζοντας την στήριξή του στην Σούπερ Λίγκα.

Καθαίρεση Χατζηαποστόλου
Την παραίτηση του αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ, Βασίλη Χατζηαποστόλου ζήτησε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της ομοσπονδίας, η οποία προηγήθηκε της συνέντευξης Τύπου. Λόγος; Οι τελευταίες τοποθετήσεις του κ. Χατζηαποστόλου, με τις οποίες στρέφονταν εναντίον του προέδρου της ομοσπονδίας.

Ο κ.Χατζηαποστόλου αρνήθηκε να παραιτηθεί και το θέμα της απομάκρυνσής του, τέθηκε σε ψηφοφορία, η οποία ακολούθησε. Το αποτέλεσμά της, ήταν ομόφωνο, υπέρ της πρότασης του κ.Πιλάβιου. Μοναδική εξαίρεση, ο Τζόνι Βεκρής ο οποίος ψήφισε «λευκό». Τη θέση του κ.Χατζηαποστόλου ανέλαβε ο Γιάννης Οικονομίδης.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Σοφοκλή Πιλάβιου:

-Για το ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Το ελληνικό ποδόσφαιρο δε διανύει τις καλύτερες μέρες του. Αλλά εμείς δεν πετάμε ''λευκή πετσέτα''. Είμαστε εδώ. Είμαι αποφασισμένος να φτάσουμε σύντομα στην ημέρα που το ελληνικό ποδόσφαιρο δε θα παίζετε στην Ευελπίδων»

ΘΕΜΑ: Αδειοδότηση

-Για την αδειοδότηση:
«Πέρυσι έλαβαν άδεια οκτώ ομάδες. Οι πέντε που δεν έλαβαν έπεσαν κατηγορία. Τα αθλητικά κριτήρια και τα κριτήρια υποδομής είναι σχεδόν τα ίδια με ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα».

-Για τα οικονομικά κριτήρια:
«Πιο αυστηρά πλέον. Χρειάζονται περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία, βεβαιωμένα από δημόσια αρχή. Κάθε οφειλή σε παίκτη διοικητικό προσωπικό κ.τ.λ. πρέπει να έχει και αποδείξεις. Φέτος στις επιτροπές πρόεδρος είναι δικαστικός λειτουργός»

-Για τη θέση της ΕΠΟ:
«Η ΕΠΟ επεδίωξε μια ρεαλιστική προσέγγιση του θέματος λόγω και της δυσμενούς κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα. Λόγω της δύσκολης κατάστασης της οικονομίας θα μπορούσαμε να είμαστε πιο επιεικείς. Η πρόταση μας απορρίφθηκε την περασμένη εβδομάδα. Πλέον το βάρος πέφτει στις ίδιες τις ΠΑΕ. Αυτό το μήνυμα ετοιμότητας θέλουμε να εκπέμψουμε σήμερα προς ομάδες και φιλάθλους, ώστε να μην υπάρχουν εξιλαστήρια θύματα. Το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από καθαρές και αντρίκειες κουβέντες».

-Για το αν μια ομάδα δεν πάρει άδεια:
«Υπάρχουν κανονισμοί και γνωμοδοτήσεις. Δεν μπορώ να απαντήσω αυτή τη στιγμή».

-Για τα χρονικό όριο:
«Έχουμε ζητήσει από την Σούπερ Λιγκα να τελειώσει όλη η διαδικασία μέχρι το τέλος Απριλίου και τη λήξη των πλέι-οφ. Για τα επιμέρους κριτήρια, υπάρχουν σπαστές ημερομηνίες για κάθε ομάδα. Μέχρι την 10η Απριλίου θα πρέπει να έχει κλείσει η όλη διαδικασία για να γίνουν τα δικαστήρια».

-Για τις κυρώσεις που μπορούν να επιβληθούν:
«Έχουμε δικαίωμα και εμείς να επιβάλουμε κυρώσεις ή όχι. Λόγω της κωδικοποίησης πόλων από την UEFA, θα εφαρμοστεί το καινούργιο σύστημα αδειοδότησης. Γι' αυτό αρχίζουμε με κάποια κριτήρια τώρα έτσι ώστε σε δύο χρόνια να περάσουμε στο επόμενο στάδιο».

-Για την άδεια:
«Φέτος θα υπάρξει μία άδεια, ενιαία τόσο για Ελλάδα όσο και για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η κύρια κύρωση είναι το ότι δεν θα λάβει άδεια μια ομάδα να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα».

-Για την διαδικασία και τα χρονικά περιθώρια:
«Έχουν κατατεθεί οι φάκελοι. Μέχρι τις 10 Απριλίου θα γίνει έλεγχος σε όλα τα κριτήρια. Ήδη φτιάχνονται εκθέσεις, παραδίδονται στον διευθυντή της αδειοδότησης και η υπόθεση έπειτα θα κατατεθεί στο πρωτοβάθμιο όργανο και αν χρειαστεί στο δευτεροβάθμιο. Μέχρι τέλος Απριλίου θα έχει τελειώσει η διαδικασία. Οπωσδήποτε».

-Για το ποιες ομάδες έχουν πρόβλημα:
«Δεν ξέρω να σας πω αν είναι 5 οι ομάδες. Είμαι σίγουρος, όμως, ότι υπάρχουν προβλήματα. Αλλιώς δε θα κάναμε τη συνέντευξη και την παρουσίαση του θέματος.
Ο πρόεδρος της κάθε ομάδας είναι αυτός που ψήφισε να έρθουν αυξημένα τα κριτήρια. Είναι ομόφωνη η απόφαση της Λίγκας. Δεν τίθεται θέμα πιέσεων. Δικαστικοί λειτουργοί θα είναι οι πρόεδροι των επιτροπών. Πάντα στην Ελλάδα κάποιος θα φταίει. Όχι εμείς. Τι να κάνουμε. Θα το αντιμετωπίσουμε».

ΘΕΜΑ: Κασέτες

-Για το όνομα του και αν εμπλέκεται σε κάποια κασέτα:
Δεν γνωρίζω, τι υπάρχει, τί κυκλοφορεί. Είπατε εμπλέκομαι. Είναι λάθος λέξη. Άλλοι λένε 3, 4, 16 κασέτες... Δεν γνωρίζω».

ΘΕΜΑ: Φαινόμενα βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο

-Για τα επεισόδια στα γήπεδα με αφορμή όσα έγιναν στην Τούμπα:
«Θα συμφωνήσω με τον κ. Μπιτσαξή. Πρέπει να αποκτήσει το ποδόσφαιρο κανονιστικούς μηχανισμούς. Θα δουλέψουμε πολύ στα θέματα βίας και διαιτησίας. Στο επόμενο συμβούλιο θα τεθούν αυτά τα θέματα. Θα βρούμε τρόπο να βγάλουμε τα βεγγαλικά από τα γήπεδα. Δεν είναι ζούγκλα τα γήπεδα. Πρέπει να δράσουμε ανεξαρτήτως των Αρχών. Εμείς να το κάνουμε και να μην τα ρίχνουμε στην Αστυνομία. Πρέπει να δει το ποδόσφαιρο τι θα κάνει. Οι ευθύνες της Πολιτείας είναι μεγάλες. Αλλά εμείς πρέπει να δούμε τι να κάνουμε».

-Για το αν θα παρέμβει η UEFA:
«Η UEFA παρακολουθεί στενά το τι γίνεται σε όλες τις χώρες-μέλη της. Ακόμα δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια αλλά στο μέλλον είναι πιθανόν να ζητήσει εξηγήσεις ή να υποβάλει προτάσεις».

ΘΕΜΑ: Ύποπτα παιχνίδια

-Για τα ύποπτα ματς:
«Έχουμε επιτροπές που μπορούν να κάνουν ορισμένα πράγματα και έχουμε κάποια όρια. Είχα κατηγορηθεί για τους ύποπτους αγώνες και το ότι δεν πήγαν στην αθλητική δικαιοσύνη. Εμείς δε θέλουμε να συγκαλύψουμε. Εμείς, όμως, δεν μπορούμε να ανοίξουμε λογαριασμούς και δεν μπορούμε να προστατεύσουμε μάρτυρες, δεν, δεν, δεν...».

-Για τις δηλώσεις Μπιτσαξή για το πρωτάθλημα:
«Είπε ότι θέλει την ΕΠΟ συνομιλητή. Έχουμε καλή συνεργασία με την Πολιτεία».

-Για τους διαιτητές του ντέρμπι:
«Υπάρχει ΚΕΔ και αυτή θα αποφασίσει».

-Για τον Κούγια:
«Του είπα ότι υπήρξε παρανόηση για το ποιος ενημέρωσε ποιον. Ήρθε στο γραφείο μου, είπαμε κάποια πράγματα αλλά στα λόγια του υπήρξε μια παρανόηση. Όλες οι πληροφορίες, οι καταγγελίες που έρχονται σε μένα -ζούμε στη χώρα του παρολί- πάντα τις λαμβάνω. Ξέρετε πόσες επιστολές λαμβάνω καθημερινά; Δεν μπορεί ένας σοβαρός θεσμός, όπως η ΕΠΟ, να δρα με βάση προφορική καταγγελία. Για αυτό πάντα τους ρωτάω αν το υπογράφουν αυτό που λένε».

-Για τον Δαλούκα:
«Είναι ψευδές ότι συναντήθηκα με τον Δαλούκα. Δεν υποσχέθηκα σε κανένα διαιτητή ότι θα επανέλθει σε πίνακα. Ο Δαλούκας φαντάζομαι δε θα ήθελε και ο ίδιος να ξανα-διαιτητεύσει. Φανταστείτε να οριστεί ο Δαλούκας σε έναν αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός».
Πηγή : Nova sport fm

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.