Η Αττική την νύχτα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό!! (FOTO)

Μία ακόμα φωτογραφία της Ελλάδας έστειλε ο Ιταλός αστροναύτης Paolo Nespoli, επιλέγοντας αυτή τη φορά μετά την Ανάφη να στρέψει το φακό της φωτογραφικής του μηχανής προς την Αττική και να
 μας χαρίσει μία ξεχωριστή εικόνα της πρωτεύουσας.
Ο Paolo Nespoli ζει και εργάζεται τους τελευταίους δύο μήνες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και χρησιμοποιεί ορισμένες φορές το γυάλινο θόλο του Σταθμού για να προσφέρει εικόνες από διαφορετικές γωνιές της Γης.
Ο γυάλινος θόλος προστέθηκε το 2009 για να βοηθήσει τους έξι αστροναύτες να προσδιορίζουν τη θέση τους, καθώς και στην πραγματοποίηση εργασιών στο εξωτερικό του. Το πανοραμικό παρατηρητήριο «Cupola» έχει πλέον κερδίσει μία ξεχωριστή θέση στην καθημερινότητά τους.
Μέσα από τα επτά μεγάλα παράθυρά του, το παρατηρητήριο προσφέρει μοναδική θέα προς το διάστημα και τη Γη. Έως σήμερα, ο Nespoli έχει προσπαθήσει και πολλές φορές έχει καταφέρει να εντοπίσει τόπους που θα ήθελε να φωτογραφίσει, όπως τις πυραμίδες της Αιγύπτου και το Σινικό Τοίχος στην Κίνα.
Αυτή τη φορά το "βλέμμα" του σταμάτησε στην Ελλάδα και στην πόλη της Αθήνας, που τη νύχτα, με όλα φώτα της αναμμένα, μοιάζει χρυσή από το διάστημα, σε αντίθεση με την γκρίζα της όψη την ημέρα.
"Επιθυμία μου είναι να έχουν όλοι τη δυνατότητα να έρθουν κάποια στιγμή εδώ επάνω και να δουν τη Γη από ψηλά, αλλά αφού αυτό δεν είναι εφικτό, αρκούμαι προς το παρόν στο να μοιράζομαι εικόνες και συναισθήματα", επισημαίνει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.