Τα νέα απ' τους καινούργιους browsers.

Τ ο ντεµπούτο των νέων, εξελιγµένων προγραµµάτων πλοήγησης στον Παγκόσµιο Ιστό τροφοδοτεί εκ νέου τη µάχητων browsers, προσφέρονταςνέες δυνατότητες στους χρήστες.

Ο Internet Explorer 9 έχει κατασκευαστεί για να εκµεταλλεύεται τις δυνατότητες της εφαρµογής πολυµέσων DirectX 3D, για ακόµη πιο ρεαλιστικά γραφικά, ενώ ο Firefox χρησιµοποιεί τις εφαρµογές Direct2D και Direct3D. Στο µεταξύ, ο Opera και ο Safari παρουσιάζουν τις δικές τους βελτιωµένες εκδόσεις.

Internet Explorer 9
Ο Internet Explorer9, ητελευταί α έκδοση του browserτης Microsoft,που εξακολουθείνα κρατά τα σκήπτρα της αγοράς, είναι εδώ και λίγες ηµέρες διαθέσιµος δωρεάν, µέσω του ιστότοπου www.beautyoftheweb. com.

Είναι πιο γρήγορος από την προηγούµενη έκδοση και εστιάζει στην προστασία των προσωπικών δεδοµένων, τις εφαρµογές και τα πολυµέσα. Ο Internet Explorer 9 έχει σχεδιαστεί για να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες του Windows 7, φέρνοντας τις ιστοσελίδες στο «προσκήνιο».

Λειτουργίεςόπωςτα Pinned Sites και η JumpList επιτρέπουν στους χρήστεςνα βάλουν τα αγαπηµένα τους sites απευθείας στο Windows 7Taskbar, σαν να ήταν εφαρµογές. Κατόπιν, µπορούν να ελέγξουν τα εισερχόµενά τους, να συντονιστούν στον αγαπηµένο τους ραδιοφωνικόσταθµό, να κάνουν «Friend Request» σε έναν φίλο και να παρακολουθήσουν τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσµο.

Σύµφωνα µετη Microsoft, ο Internet Explorer 9 αξιοποιεί πλήρως τη δυναµικήτουhardware ενός σύγχρονου υπολογιστήµε Windows, αποτελώντας τον µοναδικό browserµε πλήρες hardware acceleration για HTML5. Ο Internet Explorer 9 έχει σχεδιαστεί µε γνώµονα ναεξασφαλίσειστους χρήστες την ασφαλέστερη δυνατή πλοήγηση. Στο πλαίσιο αυτό, προσφέρει τον πρώτο Download Manager µε ενσωµατωµένη προστασία από κακόβουλολογισµικό,µέσω του SmartScreen.

Firefox 4
Η«αλεπού» του Ιδρύµατος Mozilla, που αποτελε ίτονΝο2 browser στονκόσµο, αντεπιτίθεται λανσάροντας την τέταρτη έκδοση του Firefox,η οποία µπορείνα εγκατασταθεί σε υπολογιστές που τρέχουν Windows, Mac OS Xκαι Linux. Ηνέα έκδοσηέχει πολλές βελτιώσεις, ολοκαίνουργιο design και περιλαµβάνει λειτουργία συγχρονισµού, υποστήριξη WebGL και WebM.

Ο Firefox 4διαθέτει αναβαθµισµένη αρχιτεκτονική plug-in, µε το όνοµα JetPack, ένα µινιµαλιστικό interface, ταχύτερη απόδοση της µηχανής JavaScript και ολοκληρωµένη υποστήριξη για HTML5.

Στον νέοbrowser έχουν διορθωθεί όλατα σηµαντικάπροβλήµατα (περισσότερα από 8.000 bugs) που παρουσιάστηκαν κατά τις προηγούµενες δοκιµαστικές εκδόσεις. Το κουµπί «feedback» που ήταν τοποθετηµένοδίπλα στηνµπάρα αναζήτησης έχει τώρα αφαιρεθεί, τα tabs βρίσκονται πάνω από τη γραµµή διευθύνσεων, ενώ ο χρόνος εκκίνησης έχει βελτιωθεί.

Ο browserπροσφέρει επιτάχυνση hardware µέσωτης εφαρµογής Direct 2D ηοποία βελτιώνει τηναπόδοση των γραφικών. Επίσης υποστηρίζει το πρωτόκολλο ασφάλειας ΗSΤS που επιτρέπει σε ιστότοπους να απαιτούν από τον browser µια ασφαλή σύνδεση πριν συνδεθούν.

Οπωςανακοίνωσαν οι κατασκευαστές του, κάθε τρεις µήνες θα κυκλοφορεί µια νέα έκδοση του Firefox.

Google Chrome 10
Ο νέος browser του κολοσσού των αναζητήσεων Google που κερδίζει διαρκώςέδαφος υπόσχεται µεγαλύτερες ταχύτητες και περισσότερη ασφάλεια στην προβολή ιστοσελίδων και στη λειτουργία εφαρµογών. Είναι κατά 66% πιο γρήγορος σε Javascrispt, ενώ το interface και οι ρυθµίσεις ανοίγουν σε νέα καρτέλα, παρέχοντας τη δυνατότητα της εσωτερικής αναζήτησης.

Η Google παρουσίασε πρόσφατα τη δέκατη έκδοση του προγράµµατος περιήγησης στο ∆ιαδίκτυο Chrome, η οποία είναι διαθέσιµη για τα λειτουργικά συστήµατα Windows, Mac και Linux. Στους υπολογιστές που τρέχουν ήδη τον Chrome, η αναβάθµιση γίνεται αυτόµατα.

Ο Chrome 10 είναι εφοδιασµένος µε ταχύτερη µηχανή για τη «γλώσσα» προγραµµατισµού Javascript. Aκόµη, έχει «διορθώσει» 23 κενά ασφάλειας. Βελτιώσεις έχουν γίνει και στους σελιδοδείκτες, αλλά και στην αποθήκευση των κωδικών πρόσβασης.

Επίσης, οι ρυθµίσεις εµφανίζονται σε νέα καρτέλα (tab) και όχι σε ξεχωριστό παράθυρο.

Ο browser της Google αξιοποιεί την κάρτα γραφικών για την προβολή βίντεο, ενώ ο κώδικας Flash είναι κλειδωµένος, παρέχοντας ακόµη περισσότερη ασφάλεια.

Safari 5.0.4
Το πρόγραµµα πλοήγησης της Apple εντάσσεται στην κατηγορία των µικρώνbrowsers, ωστόσο έχει τους δικούς του φανατικούς χρήστες. Η τελευταία έκδοσή του ακούει στο όνοµα Safari 5.0.4 και διατίθεται µε διορθωµένα 62 τρωτά σηµεία και σφάλµατα, προσφέροντας σηµαντικές βελτιώσεις σταθερότητας και συµβατότητας, επενδύοντας ακόµη περισσότερο στην ασφάλεια του υπολογιστή (και του χρήστη).

Η έκδοση του browser για Mac βελτιώνει τη σταθερότητα των ιστοσελίδων, προσφέρει καλύτερη διαχείριση της εικόνας και των εφέ µετάβασης σε HTML5, διορθώνει ένα bug που είχε να κάνει µε την εκτύπωση και βελτιστοποιεί την υποστήριξη του VoiceOver, µιας υπηρεσίας κατά την οποία ο χρήστης δεν διαβάζει, αλλά... ακούει την ιστοσελίδα που επισκέπτεται, καθώς µια φωνή του διαβάζει το περιεχόµενό της.

Η έκδοση για Windows χειρίζεται πιο αποτελεσµατικά τα εφέ µετάβασης, προσφέρει βελτιωµένες εκτυπώσεις, παρουσιάζει λιγότερα προβλήµατα µε τα βίντεο HTML5 και διορθώνει σφάλµατα που σχετίζονται µε την ενσωµάτωση περιεχοµένου plug-in. Οpera 11.10
Το όνοµα ενός σαρκοφάγου ψαριού, τουµπαρακούντα (σφύραινα) επέλεξε η Opera Software για να ονοµάσει τη δοκιµαστική (beta) έκδοση του νέου της browser. Ο Opera 11.10, µε την κωδική ονοµασία «Barracuda», παρέχει βελτιωµένες λειτουργίες, όπως υποστήριξη για τη «γλώσσα» CSS και το WebP, το νέο πρωτόκολλο χρώµατος της Google, καθώς επίσης και το νέο πρότυπο Web Open Font Format (WOFF). Ο Opera έχει εντάξει ένα πλήθος εργαλείων «αποσφαλµάτωσης» (debugging), µε το όνοµα Dragonfly, το οποίο υπόσχεται να βοηθήσει τους προγραµµατιστές να βρίσκουν τα ενδεχόµενα λάθη που παρουσιάζουν ακόµη και οι πιο περίπλοκες ιστοσελίδες.

Ο Opera επιτρέπει στον χρήστη να κάνει γρήγορες, προκαθορισµένες κινήσεις για να διεκπεραιώσει τις online εργασίες του. Σύµφωνα µε τους δηµιουργούς του, οι νέες λειτουργίες που παρέχει κάνουν την πλοήγηση πιο γρήγορη και πιο ασφαλή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.