Οι σίγουροι και οι μετέωροι για το ερχόμενο καλοκαίρι στον Ολυμπιακό

O Ολυμπιακός τελείωσε τον τίτλο και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο που μπορούσε να περιμένει κανείς στον σύλλογο, με ένα ονειρεμένο βράδυ. Τώρα τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στον Ολυμπιακό της επόμενης περιόδου, που θα έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις: και τα πρωτεία στην Ελλάδα να διατηρήσει, αλλά και επιστρέφοντας στο Τσάμπιονς Λιγκ να έχει μία καλή παρουσία και να κυνηγήσει τη διάκριση.
 Ο σχεδιασμός, πάντως, μπορεί να περιμένει, διότι η κρίσιμη συνάντηση Μαρινάκη-Βαλβέρδε θα γίνει ή λίγο πριν ή λίγο μετά από τον αγώνα με την Καβάλα. «Δεν γίνεται κάτι αυτή τη στιγμή. Θα μιλήσουμε πρώτα με τον προπονητή, θα δούμε τι θέλει, θα μιλήσει για το ρόστερ, αν θα φύγουν κάποιοι, ποιοι θα αποκτηθούν και θα προχωρήσουμε. Εχουμε χρόνο», ειπώθηκε αργά χθες το βράδυ. Ο Γιάννης Μώραλης τόνισε, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM, ότι δεν θα γίνουν υπερβολές. Ηδη βέβαια έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις, κάποιες περιπτώσεις έχουν δρομολογηθεί, ωστόσο στο αρχικό πλάνο, που δεν θα προβλέπει πολλές μεταγραφές, μπορεί να προστεθούν κι άλλες, αν υπάρξουν απώλειες. Αναλυτικά:
 Εχει προγραμματιστεί το τελικό ραντεβού με τον μάνατζερ του Μιραλάς για να υπογράψει νέο συμβόλαιο. Για την ώρα οι απαιτήσεις του ξεπερνούν το 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως και όσο δεν τις μειώνει, ο Ολυμπιακός προχωράει με το ιδιωτικό συμφωνητικό του περασμένου καλοκαιριού (προβλέπει 1,1 εκατ.). Στον Πειραιά δεν πιστεύουν ότι υπάρχει άλλη ομάδα από πίσω κι αν πέσει από το 1,5 εκατ. «καθαρά», θα κλείσει η υπόθεση. Προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχει αισιοδοξία το τελευταίο διάστημα, αφού η διαφορά μπορεί να καλυφθεί.
 Θα υπογράψει νέο συμβόλαιο ο Πάρντο και θα αποκτηθεί ένας ακόμα γκολκίπερ. Στη λίστα υπάρχουν τερματοφύλακες όπως ο Οτσόα και ο Πενετό, αλλά και οι Μάχο, Γιακούποβιτς και θα επιλέξει ο Βαλβέρδε. Εξαιρετική περίπτωση είναι και ο Χιλιανός Μπράβο της Σιοσιεδάδ, αλλά είναι πολύ ακριβός.
 Προτεραιότητα είναι και η ενίσχυση στον άξονα, αφού ο Ιμπαγάσα πάει στα 35, ο Ντουντού προβληματίζει (αν προκύψει πρόταση από το εξωτερικό θα συζητηθεί, αλλιώς θα γίνει συζήτηση για μείωση των αποδοχών του) και είναι πιθανό να αποκτηθούν δύο παίκτες (ένας και για τη θέση του Φουστέρ). Ο κωδικός για τη μία μεταγραφή είναι ένας «νέος Ιμπαγάσα», από τον Ιανουάριο έχει μείνει ανοιχτή η περίπτωση του Κολομβιανού Σάντσες της Βαλανσιέν, θα εξεταστούν όμως κι άλλες περιπτώσεις. Υπάρχουν ορισμένες πολύ καλές από το τμήμα σκάουτινγκ.
 Αναμένεται να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Τζεμπούρ, που προβλέπει αποδοχές ενός εκατομμυρίου για τη νέα χρονιά. Απομένει η έγκριση του Βαλβέρδε, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα επιστρέψει ο Μήτρογλου. Μπορεί, όμως, να τεθεί θέμα για έναν ακόμα φορ, αν γίνει ξανά πρόταση για τον Πάντελιτς και είναι καλή.
 Ανάλογα με την υπόθεση Μπράβο, ή θα κλείσει το θέμα αριστερού μπακ ή θα ανοίξει. Γνωστό είναι ότι στον Ολυμπιακό θα ήθελαν τον Τζαβέλλα, δύσκολη περίπτωση όμως. Επίσης έχουν προταθεί ελεύθεροι μπακ από την Ευρώπη, όπως ο Βεντ και ο Ζίγκλερ.
 Για τη θέση του δεξιού ακραίου έχει αποκτηθεί ο Χαβίτο. Υπάρχει η περίπτωση Ζαϊρί, αλλά και αυτή του Ρόμενταλ. Αν φύγουν και οι δύο, αυτομάτως δημιουργείται θέμα για έναν ακόμα ακραίο.
 Θα κληθούν να υπογράψουν νέα συμβόλαια οι Τοροσίδης και Α. Παπαδόπουλος. Ο πρώτος για τη βελτίωση των αποδοχών του (παίρνει 500.000), διότι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2013 με ρήτρα επτά εκατομμυρίων, και ο Αβραάμ επειδή του χρόνου μένει ελεύθερος (γνωστό το ενδιαφέρον της Βέρντερ). Στόχος του Μαρινάκη είναι να «χτίσει» τον Ολυμπιακό σε καλούς Ελληνες και να τους πλαισιώσει (ανοιχτή η περίπτωση Μόρα).
 Οπως γίνεται αντιληπτό, ο Ολυμπιακός ξεκινάει για λίγες και καλές προσθήκες που θα δυναμώσουν την ενδεκάδα, ωστόσο μπορεί να υπάρξουν κι άλλες ανάγκες στην πορεία. Στη συνάντηση με τον Βαλβέρδε θα αποφασιστεί γενικά τι θα γίνει με τους δανεικούς, που είναι πολλοί  (Νταρμπισάιρ, Λεονάρντο, Παπάζογλου, Επστάιν συν τους «πιτσιρικάδες»)

Γράφει ο Μπάμπης Παπάζογλου για λογαριασμό της sportday

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.