Συμβουλή ημέρας φτιάξε μόνος σου ταραμοσαλάτα



Ένα από τα πιο αγαπημένα gourmet πιάτα της Καθαράς Δευτέρας και της Σαρακοστής γενικότερα είναι η ταραμοσαλάτα! Υπάρχουν πολλοί τρόποι να την φτιάξεις. Συνήθως όμως τα πιο απλά είναι και τα καλύτερα. Γι' αυτό κι εμείς ζητήσαμε από τον μπαμπά Μίμη να μας φτιάξει χωριάτικη ταραμοσαλάτα με ψωμί για να τη μοιραστούμε μαζί σας! Μην παραλείψεις να τη συνοδέψεις και με την παραδοσιακή λαγάνα για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση! Καλά κούλουμα!
_____________________________________________________________________________

Τα υλικά που θα χρειαστείς για την ταραμοσαλάτα είναι: 150γρ. ταραμάς λευκός, 300γρ. ψίχα λευκού μπαγιάτικου ψωμιού, 1 μικρό κρεμμύδι, 2 λεμόνια, 1 φλυτζάνι λάδι
taramas01
_________________________________________________________________________

Ξεκινάς βρέχοντας το ψωμί. Όχι πολύ για να μην γίνει νιανιά. Το στύβεις καλά στο χέρι σου να φύγει το πολύ νερό και το τρίβεις καλά με τα χέρια.
taramas02
________________________________________________________________________
Στη συνέχεια βάζεις το κρεμμύδι στο μίξερ σου και το τρίβεις. Προσθέτεις και τον ταραμά και ξαναχτυπάς!
taramas03
__________________________________________________________________________

Προσθέτεις και την ψίχα και συνεχίζεις το ανακάτεμα στο μίξερ. Με ένα κουτάλι βγάζεις το μείγμα σου από τα τοιχώματα του μίξερ και ξαναχτυπάς.
taramas04
__________________________________________________________________________
Όταν έχουν ανακατευτεί καλά τα υλικά σου ρίχνεις και τον χυμό από τα λεμόνια και το λάδι σου και ξαναχτυπάς καλά μέχρι να γίνει η ταραμοσαλάτα σου σαν αλοιφή. Δοκιμάζεις με ένα κουταλάκι και εάν δεν είσαι ευχαριστημένος προσθέτεις ανάλογα λάδι και λεμόνι.
taramas05
__________________________________________________________________________
Βάζεις σε ένα δοχείο για να μπορείς να την αποθηκεύσεις στο ψυγείο και διακοσμείς και με μια ελίτσα. Η ταραμοσαλάτα αυτή λέγεται χωριάτικη γιατί όταν την τρως καταλαβαίνεις μέσα το ψωμί και το κρεμμύδι όπως παλιά που οι νοικοκυρές έφτιαχναν την ταραμοσαλάτα στο χέρι και όχι στο μίξερ.
taramas06
___________________________________________________________________________

Η ταραμοσαλάτα εκτός από βασίλισσα του Καθαροδευτεριάτικου τραπεζιού πρωταγωνιστεί και σε όλα τα σαρακοστιανά γεύματα. Οπότε μπορείς να τη σερβίρεις με όλα τα φαγητά σαν ορεκτικό. Μην παραλείψεις να τη συνοδέψεις και με την παραδοσιακή λαγάνα που θα φτιάξεις επίσης με τα χεράκια σου!
Αντε και του χρόνου
Πηγή : φτιάξτο .gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.