Νεκρός και ο δεύτερος αστυνομικός!

Νεκρός και δεύτερος αστυνομικός
Εχασε τη μάχη και ο δεύτερος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που δέχτηκε τα πυρά αγνώστων στη λεωφόρο Κηφισού το απόγευμα της Τρίτης. Παρά την τιτάνια μάχη των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, η σφαίρα που είχε σφηνωθεί στον εγκέφαλό του τον οδήγησε στον θάνατο, ανεβάζοντας τα θύματα της απογευματινής συμπλοκής στου Ρέντη στα δύο.


Πρόκειται για δύο νεαρούς αστυνομικούς, ηλικίας 23 ετών, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι πυροβολήθηκαν από δύο αγνώστους με Καλάσνικοφ, κατά τη διάρκεια καταδίωξης του κλεμμένου αυτοκινήτου τους με το οποίο οι δράστες μαζί με έναν συνεργό τους είχαν ληστέψει περίπτερο στο Μενίδι.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης οι δράστες σταμάτησαν αιφνιδίως το αυτοκίνητο και άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών, με αποτέλεσμα τη δολοφονία δύο και τον πολύ σοβαρό τραυματισμό ενός τρίτου, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει υποστεί αιμορραγικό σοκ και οι γιατροί έδωσαν επίσης μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαφύγει τελικά τον κίνδυνο, ενώ ένας τέταρτος αστυνομικός έχει χτυπηθεί στα πόδια και νοσηλεύεται επίσης στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας εκτός κινδύνου.

Ολα ξεκίνησαν όταν οι τρεις άγνωστοι που επέβαιναν σε τζιπ μάρκας Volvo και χρώματος γκρι, λήστεψαν ένα περίπτερο στην οδό Δημοκρατίας 337 στο Μενίδι. Το κέντρο της Αμεσου Δράσης ενημερώθηκε και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έλαβαν εντολή να αναζητήσουν το κλεμμένο, όπως αποδείχθηκε, αυτοκίνητο.

Κατέβηκαν και άνοιξαν πυρ

Στη λεωφόρο Κηφισού, στο ύψος της λαχαναγοράς του Ρέντη, οι άνδρες της ΔΙΑΣ εντόπισαν το κλεμμένο αυτοκίνητο και άρχισαν την καταδίωξή του. Ο οδηγός του όμως, ξαφνικά, σταμάτησε το όχημα και δύο συνεργοί του κατέβηκαν και άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών χρησιμοποιώντας όπλα καλάσνικοφ. Αποτέλεσμα ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός δύο αστυνομικών, ο σοβαρός ενός άλλου και ο ελαφρύτερος ακόμη ενός άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ.

Οι δύο αστυνομικοί που έχασαν τη ζωή τους έφεραν θανάσιμα τραύματα στο κεφάλι, ενώ ο συνάδελφός τους που δίνει μάχη για τη ζωή φέρει τραύματα στην κοιλιακή χώρα και έχει υποστεί αιμορραγικό σοκ. Ο τέταρτος αστυνομικός έχει τραυματιστεί στα πόδια και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Βολές από τους πυροβολισμούς των δραστών δέχθηκαν τέσσερις ακόμη αστυνομικοί, δύο στα κράνη και δύο στα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους, χωρίς να τραυματισθούν.
Βρέθηκε το τζιπ

Μετά την επίθεση προς τους αστυνομικούς οι δράστες κατάφεραν να τραπούν σε φυγή και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις διεξάγουν εκτεταμένη επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Λίγα λεπτά μετά τις οκτώ το βράδυ, το κλεμμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκε στην οδό Παλαιολόγου στου Ρέντη.

Εντός του τζιπ βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, οπλισμός ο οποίος εστάλη για βαλλιστική εξέταση, ενώ το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω έρευνα.

Δηλώσεις Παπουτσή
Ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δράστες της φονικής επίθεσης να ανήκουν στο χώρο της τρομοκρατίας άφησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στη ΝΕΤ. Ο Χρήστος Παπουτσής, δήλωσε ότι "η χρήση των καλάσνικοφ, οδηγεί σε πολύ σοβαρές ενδείξεις" προσθέτοντας ότι τα όπλα αυτά χρησιμοποιούν οι ομάδες οργανωμένου εγκλήματος και τρομοκράτες.
"Μέχρι να βγουν συμπεράσματα, πρέπει η ελληνική κοινωνία να εκφράσει τον αποτροπιασμό της για το έγκλημα αυτό. Κινδυνεύουν οι αστυνομικοί που δίνουν τη μάχη για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των πολιτών" σημείωσε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.