Θα συνεχιστεί η κακοκαιρία έως το μεσημέρι 9-3-11

Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την κίνηση των οχημάτων, ενώ πολλές περιοχές αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για σήμερα στα δυτικά και βόρεια γενικά ηλιοφάνεια με τοπικά ισχυρό παγετό και στις υπόλοιπες περιοχές χιονόνερο η χιόνι και από το μεσημέρι σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και τοπικά θα φτάσουν τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο.
 
Στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις και κατά διαστήματα χιονόνερο η χιόνι κυρίως στα βόρεια, ενώ θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη, ενώ το πρωί και τη νύχτα θα υπάρξει κατά τόπους παγετός.
Καλύτερος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένεται γενικά ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά θα εκδηλωθεί παγετός, κυρίως το πρωί και τη νύχτα.
Την Πέμπτη, στη Θράκη, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο η χιόνι. Σταδιακή βελτίωση του καιρού θα υπάρξει από το μεσημέρι και από τα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, ενώ τοπικά θα σημειωθεί ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές ώρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.