Κοντοζυγώνει η ώρα που θα σας αρνηθεί ο ίδιος ο ελληνικός λαός (Τσίπρας)

Σφοδρή σύγκρουση διημείφθη μεταξύ του πρωθυπουργού και του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για την στάση που κρατά ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ανατάξει την ελληνική οικονομία.

"Ξέρετε -δήλωσε ο κ. Παπανδρέου-
 τι με ρώταγαν στη Φινλανδία; θα επιστρέψετε εσείς οι Έλληνες τα λεφτά που σας δανείσαμε; θα τα ξαναδεί ο Φινλανδός φορολογούμενος ή θα τα χάσουμε; εγώ είπα εμείς θα τα επιστρέψουμε διότι οι Έλληνες τηρούμε τον λόγο μας, σεβόμαστε τη φιλιά μας, τιμούμε την προσφορά σας. Είναι και για μας ένα δείγμα μιας νέας αξιοπιστίας της χώρας μας που είχε χαθεί".

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός είπε: "Πέστε μου κ. Τσίπρα, εδώ, δημόσια να σας ακούσουν οι συμπολίτες μας. Εσείς τι θα απαντούσατε; να επαναστατήσουν ενάντια στον καπιταλισμό και το διεθνές κεφάλαιο; ενάντια στο ΔΝΤ; θα τους πείθατε; μήπως θα πείτε στους λαούς των άλλων χωρών ότι ξέρετε εμείς εδώ στην Ελλάδα είμαστε τζαμπατζήδες; αυτό θα τους πούμε; ότι έχουμε κάνει και κίνημα το 'Δεν πληρώνω'; προσχωρείστε σε άλλο κίνημα κ. Τσίπρα. 'Δεν πληρώνω φακελάκι στον γιατρό', 'Δεν πληρώνω γρηγορόσημο στην πολεοδομία', 'Δεν πληρώνω μίζα για το δίπλωμα οδήγησης. 'Δεν πληρώνω καν τον εφοριακό ου ζητάει κάτω από το τραπέζι'. Γιατί δεν υιοθετείτε ένα τέτοιο κίνημα κ. Τσίπρα".

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε, επιτιθετικά, στον κ. Παπανδρέου λέγοντας: "Παρουσιάζεστε ως τιμητής απέναντι στην αριστερά και μας λέτε κιόλας, μας εγκαλείτε, ποιος; εσείς που προεκλογικά λέγατε σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα και λεφτά υπάρχουν. Έρχεστε και μας λέτε τώρα θέλετε την επανάσταση; και μας λέτε προσχωρείστε στο κίνημα εναντίον της μίζας. Εσείς, οι κυβερνήσεις σας που κάνανε την μίζα εθνικό σπορ. Που η μίζα ξεχείλισε στα κομματικά σας ταμεία από τη Siemens, τόσα χρόνια... η τρωθείσα αξιοπιστία σας, μ' αυτόν τον λόγο που διαβάσατε πριν από λίγο κατέρρευσε ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας. Διότι ξέρετε κάτι; τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στα όσα έχει πει ο Ντομινίκ Στρος Καν περί συζητήσεών του με τον Έλληνα πρωθυπουργό τον περασμένο Δεκέμβριο, λέγοντας πως οι μάσκες έπεσαν. Και κάλεσε την κυβέρνηση να πει "όχι" στο γαλλογερμανικό σύμφωνο ανταγωνιστικότητας.

"Δεν έχω τίποτα να κρύψω θα μιλάω με τον οποιονδήποτε" απάντησε ο πρωθυπουργός και χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα "σχολιαστή κουτσομπολιών" που δίνει συγχωροχάρτι στις κυβερνήσεις της ΝΔ.

"Εμείς -υποστήριξε ο κ. Τσίπρας- αυτό το οποίο εσείς κάνετε, την ώρα που ο γερμανικός λαός δίνει απανωτά χαστούκια στην κ. Μέρκελ, εσείς να δίνετε προκαταβολικά, πριν δοθεί έστω κάποια λύση για το χρέος, γη και ύδωρ, εμείς αυτό το ονομάζουμε εθελοδουλία. Δεν έχουμε κατοχή στη χώρα".

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε λέγοντας στον πρωθυπουργό ότι "το τελευταίο χαρτί είναι να αρνηθείτε το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας, δεν θα 'χουμε άλλο διαπραγματευτικό όπλο, προσφεύγοντας στον ελληνικό λαό για δημοψήφισμα. Αλλιώς αν δεν το αρνηθείτε κοντοζυγώνει η ώρα που θα σας αρνηθεί ο ίδιος ο ελληνικός λαός και μάλιστα με πολύ οδυνηρό τρόπο για σας κ. πρωθυπουργέ. Και τότε η διαφυγή του κ. Καραμανλή θα μοιάζει για σας το ευτυχέστερο δυνατό σενάριο".


Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι "φορά αριστερό προσωπείο" λέγοντας: "Τι εκπροσωπείτε κ. Τσίπρα αν μοιράζετε συγχωροχάρτια στην προηγούμενη κυβέρνηση και θέλετε να μοιράσετε και στην κυβέρνηση αυτή πιστοποιητικά ή να έχετε εσείς το δικαίωμα να μοιράζετε πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης, πατριωτισμού. Φοράτε προσωπείο αριστερό. Ο λόγος σας δήθεν επαναστατικός, στην πράξη άκρως συντηρητικός. Αντί να φέρετε ιδέες ανανέωσης, στον ευρύτερο προοδευτικό όρο, καταφέρατε να τριχοτομήσετε τη δικιά σας παράταξη. Ξεκινήσατε, και πραγματικά θλίβομαι γι' αυτό ως μια ελπίδα, μια ελπίδα στο χώρο σας για ανανέωση και οξυγόνο. Δες τε που είστε σήμερα, που είναι το κόμμα σας. Και είναι κρίμα και για το χώρο σας και για την πρόοδο στην Ελλάδα".

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της ομιλία του στη Βουλή, εμφανίστηκε συγκρατημένος για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του Μαρτίου καθώς η Αθήνα ανησυχεί για το ενδεχόμενο ενός νέου κύκλου επιθέσεων από τις αγορές.

"Να στείλω γι' αυτό το λόγο και ένα μήνυμα ευθύνης -ανέφερε ο κ. Παπανδρέου- για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας, τις αποφάσεις της 25ης Μαρτίου. Είναι κρίσιμες για την Ευρώπη, είναι κρίσιμες για την Ελλάδα. Σ' αυτή την μάχη δεν επιτρέπεται ούτε η υπερβολική αισιοδοξία ούτε όμως και η μιζέρια της μοιρολατρίας. Καμιά μάχη δεν είναι μάταιη ιδιαίτερα όταν είναι για το εθνικό συμφέρον. Και αυτή η καταστροφολογία που αναπαράγεται καθημερινά στη χώρα μας οδηγεί στην παραίτηση. Και αυτή θα ήταν από μόνη της καταστροφικό. Μακάρι να υπάρξουν οι θετικές αποφάσεις, γι' αυτές δουλεύουμε, σε κάθε περίπτωση όμως εμείς δίνουμε τη μάχη".

Λίγο νωρίτερα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, επιτέθηκε στον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Παπακωνσταντίνου λέγοντας: "Επειδή κ. πρωθυπουργέ οσάκις βγαίνετε στο εξωτερικό ο κ. Παπακωνσταντίνου βρίσκει την ευκαιρία και μας πετάει μια δέσμη μέτρων, τις οποίες δεν αντέχει άλλο ο λαός. Δύο πράγματα θα γίνουν ή εσείς θα πάτε στο εξωτερικό ή όταν πηγαίνετε να τον παίρνεται μαζί σας για να ησυχάζουμε".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.