"Η τρόικα ξεπέρασε τα όρια"..... Η κυβέρνηση είναι μέσα στα όρια δηλαδή ;

Άλλο ένα επικοινωνιακό παιχνίδι στις πλάτες του "φτωχού"  πια Έλληνα με θέμα η πώληση ακίνητης περιουσίας του δημοσίου με πρωταγωνιστή τον Πρωθυπουργό συμπρωταγωνιστή την Τρόικα και σε δεύτερο πρωταγωνιστικό ρόλο την Αντιπολίτευση .
Υπάρχει έστω ένας Έλληνας άνεργος,
 ή χρεωμένος στις τράπεζες, ή συνταξιούχος, ή καταστηματάρχης που κλείνει, ή απολυμένος ετών 45, που να τον ενδιαφέρει αν την παραλία του Αλίμου Π.Χ  την εκμεταλεύονται ξένοι ;
 Δεν έχει πωληθεί ο Αστέρας της Βουλιαγμένης στην STARWOOD παλιότερα ; το ήξερες εσύ που το διαβάζεις ;  γιατί τότε δεν έβγαιναν στα παράθυρα και στην βουλή να λένε για πώληση κρατικής περιουσίας ; 
Σου ρίχνουν κουτόχορτο και συ απλά το μασάς ...   διαβασε λοιπόν το θεατρικό παρακάτω τώρα..  
psipsines

__________________________________________________________________________
"Η τρόικα ξεπέρασε το ρόλο που πρέπει να έχει, ξεπέρασε τα εσκαμμένα και τα όρια", τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί. Έκανε σαφές ότι στο μέλλον δεν θα γίνονται συνεντεύξεις Τύπου μετά από τις διαδικασίες αξιολόγησης των εκπροσώπων της τρόικας, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

"Η αποκόμιση 50 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, δεν είναι μνημονιακός στόχος, γιατί ξεπερνά τα όρια του Μνημονίου που τελειώνει το 2013, αλλά γιατί ακόμα και αυτού του είδους οι στόχοι, και μέσα στο πλαίσιο του Μνημονίου, δεν έχουν την ίδια δεσμευτικότητα που έχουν άλλοι στόχοι, όπως ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος στα 17 δισ. ευρώ στο τέλος του 2011", ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Χαρακτήρισε "ρεαλιστικό και φιλόδοξο" το στόχο αποκρατικοποιήσεων, ύψους 50 δισ. ευρώ, ενώ επανάλαβε ότι δεν τίθεται θέμα πώλησης δημόσιας γης.

Ο υπουργός κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για "απύθμενο λαϊκισμό και αβάσταχτη ελαφρότητα", υπενθυμίζοντας τη συνέντευξη Σαμαρά στο Ζάππειο.

"Η ΝΔ εκτός του ότι είχε ταχθεί υπέρ της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας για να αντληθούν 50 δισ., είχε προτείνει να γίνει αυτό μνημονιακή υποχρέωση της χώρας", σημείωσε χαρακτηριστικά.

"Να ζητήσει συγγνώμη ή να παραιτηθεί ", κάλεσε τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μ. Κεφαλογιάννης.

"Πουθενά δεν έθεσε ο κ. Σαμαράς ζήτημα Μνημονίου. Είπε πως τα 50 δισ. ευρώ μπορούν να βρεθούν από εμπορική αξιοποίηση μικρού μέρους ακίνητης περιουσίας και πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν άμεσα, σύγχρονες μορφές προχρηματοδότησης, το λεγόμενο bridge financing, για τη μείωση του χρέους. Αυτό δεν συνιστά ξεπούλημα, σε αντίθεση με τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη Νέα Υόρκη. Ο υπουργός ψεύδεται εντός του Κοινοβουλίου - και δεν είναι η πρώτη φορά", είπε ο κ. Κεφαλογιάννης.

"Εμείς δεν ξεκινάμε κακόπιστα, δεν λέμε πως θέλατε να τα ξεπουλήσετε", απάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε: "Λέμε, όμως, πως κάποιος που λέει πως θα φέρει 50 δισ. από την ακίνητη περιουσία χωρίς να λαμβάνει άλλα μέτρα, καθιστά το μέτρο αυτό, μνημονιακή υποχρέωση".

http://www.nooz.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.