Βρήκαν την αιτία της φαλάκρας

Βρήκαν την αιτία της φαλάκρας

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια με επικεφαλής τον καθηγητή Δερματολογίας Γιώργο Κωτσαρέλη, ανακάλυψαν αυτό που πιστεύουν ότι είναι η αιτία της φαλάκρας.
Όπως αναφέρουν στην «Επιθεώρηση Κλινικής Διερεύνησης» (JCI), το πρόβλημα δεν έγκειται στην απλή απώλεια των μαλλιών, αλλά στον τρόπο δημιουργίας νέων τριχών.
Η έρευνά τους έδειξε πως υπάρχει κάποιο «κατασκευαστικό» ελάττωμα, που έχει ως επακόλουθο να παράγονται μαλλιά τόσο μικρά, ώστε να είναι αόρατα δια γυμνού οφθαλμού, με συνέπεια να βλέπουμε την κλασική, ανδρικού τύπου αλωπεκία.
Το ελάττωμα εντοπίζεται στα βλαστικά κύτταρα που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή νέων μαλλιών – και οι ερευνητές εκτιμούν ότι εάν κατορθώσουν να αποκαταστήσουν την φυσιολογική λειτουργία αυτών των κυττάρων, θα έχουν βρει τρόπο οριστικής θεραπείας της φαλάκρας.
Απώτερος στόχος είναι να επινοήσουν μία κρέμα, που θα αλείφεται στο κρανίο και θα ενεργοποιεί τα βλαστικά κύτταρα, ώστε να αναπτύσσονται φυσιολογικά μαλλιά.
Η όλη έρευνα πραγματοποιήθηκε σε άνδρες οι οποίοι υποβάλλονταν σε μεταμόσχευση μαλλιών για να αποκαταστήσουν το τριχωτό της κεφαλής τους. Οι επιστήμονες ανέλυσαν θυλάκους των τριχών στα φαλακρά τμήματα του κεφαλιού τους με θυλάκους στα τμήματα όπου ακόμα είχαν μαλλιά.
Όπως διαπίστωσαν, παρότι όλοι οι θύλακοι παρήγαγαν τον ίδιο αριθμό τριχοποιητικών βλαστικών κυττάρων, οι θύλακοι των φαλακρών τμημάτων παρήγαγαν πολύ λιγότερα ώριμα (ή προγονικά) βλαστικά κύτταρα.
Η διαφορά αυτή σημαίνει ότι οι θύλακοι των φαλακρών περιοχών συρρικνώνονται και γι’ αυτό τα μαλλιά που βγαίνουν από αυτούς είναι μικροσκοπικά – και έτσι αόρατα - σε σύγκριση με τα κανονικά.

Απο : http://www.madata.gr/diafora/science/87074.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.