Ενα ξεχωριστό και σημαδιακό γεγονός συμβαίνει  στο λιμάνι στο Βαθύ Μεγανησίου κάθε Μ Σάββατο

Τα ψάρια του ΑΓ.ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ ενφανίζονται και κάνουν βόλτες μέσα στο λιμάνι.  Έχουν ονομάστει έτσι γιατί ανήμερα του ΑΓ.ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ που είναι  Πολιούχος του νησιού , κάθε χρόνο έκαναν την εμφάνιση τους στο Βαθύ και ο κόσμος τα έχει οτι είναι τα ψάρια του ΑΓΙΟΥ, επίσης αν τα ψάρια τα πιάσουν θεωρείται πολυ καλό.
Το γεγονός οτι έχουν δύο τρία χρόνια να εμφανιστούν και εμφανίζονται τώρα κάθε Μ ΣΑΒΒΑΤΟ όπου και φτάνουν έως το λιμάνι,  το πλήθος του κόσμου που είχε μαζευτεί για να δεί την αλίευση το ερμήνευει με το δικό του τρόπο.
Συνέβαινε κάθε 15 Σεπτέμβριου για παρά πολλά χρόνια! Τα ψάρια του αγίου Βησσαρίωνα έμπαιναν στο λιμάνι του βαθιού την ώρα της θειας λειτουργίας, περνούσαν δίπλα από την εκκλησία και άρχιζαν να κάνουν κύκλους στο λιμάνι! Πριν ακόμη τελειώσει η θεια λειτουργία, οι ψαράδες έβγαιναν μετά καΐκια τους και τα έπιαναν! Ηταν πάντα ..2.. , και το βάρος τους έφτανε ακόμη και τα 20 κιλά!
Αξίζει να σημιωθεί οτι αν δεν ήταν ο Φρειδερίκος Καλλίνικος ο Καλλίνικος Μάκης, ο Καλλίνικος Ανδρέας και ο Κονιδάρης Πάνος δεν θα είχαμε το αποτέλεσμα που μπορείτε να δείτε στα παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες.