Ευρωλίγκα: Πολύ καλή κλήρωση για τους "αιώνιους"!

Κλήρωση - λαχείο, χωρίς υπερβολή, είχαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στο Top 16. Στον 5ο όμιλο οι «πράσινοι» με Κάχα Λαμποράλ, Μάλαγα και Λιέτουβος Ρίτας, στον όγδοο οι «ερυθρόλευκοι» με Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Ζαλγκίρις και Βαλένθια. Αδύνατος ο «εμφύλιος» στα προημιτελικά, αλλά πιθανός στα ημιτελικά ή στον τελικό.

Ο όμιλος του Παναθηναϊκού διασταυρώνεται με τον 6ο, όπου βρίσκεται η Μπαρτσελόνα μαζί με Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ολίμπια Λιουμπλιάνας και Λοτομάτικα Ρόμα, συνεπώς-αν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά-θα αναμετρηθεί στους «8» με Μπαρτσελόνα ή Μακάμπι. Ο όμιλος του Ολυμπιακού διασταυρώνεται με τον 7ο, όπου βρίσκονται οι Σιένα, Ρεάλ Μαδρίτης, Εφές Πίλσεν και Παρτιζάν.

Η Κάχα Λαμποράλ τερμάτισε με 5 νίκες και ισάριθμες ήττες στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, ενώ στο ισπανικό πρωτάθλημα είναι τρίτη με 9 νίκες και 5 ήττες, δύο βαθμούς πίσω από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας χάσει τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια της. Η Μάλαγα τελείωσε επίσης με 5-5 την πρώτη φάση, ενώ απογοητεύει με την παρουσία της στην ACB Liga όπου είναι δωδέκατη με 7 νίκες και ισάριθμες ήττες. Η Λιέτουβος Ρίτας τερμάτισε με 4 νίκες και 6 ήττες στην πρώτη φάση, στο πρωτάθλημα Λιθουανίας είναι δεύτερη με 9 νίκες και 1 ήττα, ενώ πρόσφατα έχασε τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κι απέκτησε τον Σίμας Γιασάιτις.

Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερμ, που ενισχύθηκε με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, είχε ρεκόρ 7-3 στην πρώτη φάση ενώ στο τουρκικό πρωτάθλημα μοιράζεται την κορυφή με Γαλατάσαραϊ και Μπάνβιτ έχοντας 11 νίκες και 2 ήττες. Η Ζαλγκίρις είναι πρωτοπόρος στη Λιθουανία με 10 νίκες και 1 ήττα, ενώ στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας είχε 5 νίκες και ισάριθμες ήττες. Η Βαλένθια είχε πέντε νίκες και άλλες τόσες ήττες στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, ενώ στο ισπανικό πρωτάθλημα μετρά επτά συνεχείς νίκες και έχει σκαρφαλώσει στην έκτη θέση με ρεκόρ 8-6.

Οι δύο ελληνικές ομάδες δεν θα βρεθούν στον ημιτελικό παρά μόνο στον τελικό της Ευρωλίγκας, αν τερματίσουν αμφότερες στην πρώτη ή στη δεύτερη θέση του Top 16 και-φυσικά-περάσουν από την προημιτελική φάση.

5ος Όμιλος: Παναθηναϊκός, Κάχα Λαμποράλ, Ουνικάχα Μάλαγα, Λιέτουβος Ρίτας.

6ος Όμιλος: Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ολίμπια Λιουμπλιάνας, Μπαρτσελόνα, Λοτομάτικα Ρόμα.

7ος Όμιλος: Σιένα, Ρεάλ Μαδρίτης, Εφές Πίλσεν, Παρτιζάν.

8ος Όμιλος: Ολυμπιακός, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Ζαλγκίρις Κάουνας, Βαλένθια.

Οι αγώνες του Top 16 θα αρχίσουν στις 19 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 3 Μαρτίου. Σημειώνεται πως ομάδες που εδρεύουν στην ίδια πόλη, δεν θα αγωνίζονται την ίδια αγωνιστική ως γηπεδούχοι. Αυτό ισχύει για τις δύο ελληνικές και τις δύο τουρκικές ομάδες.

Από τους τέσσερις όμιλος, 5ο, 6ο, 7ο και 8ο, προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες, ενώ θα ακολουθήσουν τα προημιτελικά, που κρίνονται στις τρεις νίκες και θα διεξαχθούν από τις 22 Μαρτίου μέχρι τις 6 Απριλίου.

Τα ζευγαρώματα στα προημιτελικά θα είναι ως εξής:

1. Πρώτος 5ου Ομίλου-Δεύτερος 6ου Ομίλου
2. Πρώτος 6ου Ομίλου-Δεύτερος 5ου Ομίλου
3. Πρώτος 7ου Ομίλου-Δεύτερος 8ου Ομίλου
4. Πρώτος 8ου Ομίλου-Δεύτερος 7ου Ομίλου

Το φάιναλ φορ θα φιλοξενηθεί στη Βαρκελώνη στις 6 και 8 Μαΐου. Εκεί οι ομάδες θα αναμετρηθούν ως εξής:

Νικητής 1-Νικητής 3
Νικητής 2-Νικητής 4
Από : http://www.protothema.gr/sports/article/?aid=98276

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.