Ανακάλυψε γαλαξία λίγο μετά το Bing Bang το τηλεσκόπιο Hubble.


Οι αστρονόμοι έχουν εξωθήσει στα όριά  του το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble καθώς θεωρούν ότι βρήκαν το πιο μακρινό αντικείμενο που έχει βρεθεί ποτέ στο σύμπαν
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το φως του αντικειμένου ταξίδεψε 13,2 δισεκατομμύρια χρόνια για να φθάσει στο τηλεσκόπιο Hubble, περίπου 150 εκατ. έτη περισσότερο από τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ. Η ηλικία του είναι περίπου 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια.
Πρόκειται για έναν συμπαγές γαλαξία από μπλε αστέρια που υπήρχε 480 εκατομμύρια χρόνια μετά το Bing Bang.
H ανακάλυψη έγινε με την πρόσφατα εγκατασταθείσα κάμερα ευρέος πεδίου 3 του Χαμπλ, η οποία εστιάστηκε στον συγκεκριμένο γαλαξία επί 87 ώρες.
Ο  εν λόγω γαλαξίας είναι μόλις ένα εκατοστό του μεγέθους του γαλαξία μας σύμφωνα με τους επιστήμονες που μίλησαν στον επιστημονικό περιοδικό Nature.
Έτσι,  απαιτούνται περισσότεροι από 100

 τέτοιο γαλαξίες για να φτιάξουν τον δικό μας γαλαξία.
"Πάμε πίσω στους πρώτους πρώτους γαλαξίες που νομίζουμε ότι διαμορφώθηκαν περίπου 200 με 300 εκατ χρόνια μετά το Bing Bang", τονίζει ο Δρ Γκαρθ Ίλινγκγουόρθ καθηγητής αστρονομίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.
Η νέα αυτή έρευνα του Hubble προσφέρει εκπληκτικά στοιχεία για τη  γέννηση των αστεριών καθώς δείχνει ότι ο ρυθμός γέννησής τους κατά τη πρώιμη μορφή του σύμπαντος  αυξήθηκε δραματικά κατά 10 φορές.
"Αυτή είναι μια εκπληκτική αύξηση σε μια μικρή περίοδο" τόνισε ο Ιλινγκγουόρθ.
Μάλιστα οι επιστήμονες τόνισαν ότι βρήκαν και άλλους τρεις αρχαίους γαλαξίες από την ίδια εποχή. Ωστόσο για να βρουν ακόμα πιο παλαιούς θα πρέπει να περιμένουν τον αντικαταστάτη του Hubble, το τηλεσκόπιο James Webb  που θα αναλάβει αργότερα μέσα στη δεκαετία.
http://news247.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.