Κοιμόμαστε με το Facebook!


Ξεχάστε το μαξιλάρι, το ταίρι σας και τα βιβλία: για να μπούμε πλέον για ύπνο, παίρνουμε αγκαλιά το… Facebook, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση, στην οποία το 72% των συμμετεχόντων είπαν πως μια ματιά στο προφίλ τους είναι το τελευταίο πράγμα που κάνουν πριν αποκοιμηθούν!
Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 6.000 εθελοντές, το 18% των οποίων είπαν πως – εκτός από την προαναφερθείσα ματιά – κάνουν και μερικά post-it της τελευταίας στιγμής πριν βυθιστούν στην αγκαλιά του Μορφέα!
Πόση ώρα χρειάζονται όλ’ αυτά; Η μέση διάρκεια που ασχολούνται με το Facebook ξαπλωμένοι κάτω από τις κουβέρτες τους είναι 16 λεπτά.
Η τάση αυτή δεν βρίσκει και τόσο σύμφωνους τους ειδικούς. «Η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών, είτε είναι υπολογιστές είτε κινητά ή άλλα gadget, ασκεί ιδιαίτερα αρνητική επίδραση στον ύπνο», δηλώνει κατηγορηματικά ο δρ Μάικλ Χέιστινγκς, από το κέντρο του βετανικού Ιατρικού Ερευνητικού Συμβουλίου (MRC) στο Νοσοκομείο Άντενμπρουκ.
«Η έκθεση στο λαμπερό φως της οθόνης ενός κομπιούτερ και ενός κινητού την ώρα που είναι κανείς ξαπλωμένος, επιβραδύνει την ικανότητα του εγκεφάλου και ολόκληρου του οργανισμού να βυθιστεί στον ύπνο. Το επακόλουθο είναι να μην κοιμάται κανείς όπως και όσο χρειάζεται – και δυστυχώς, αυτό δεν γίνεται αντιληπτό».
Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ακόμη πως, εκτός από το Facebook, το 25% των νέων χρησιμοποιούν στο κρεβάτι το κομπιούτερ τους για να καταρτίζουν το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας, ενώ το 10% βρίσκει την ώρα κατάλληλη για να κάνει τις on-line πληρωμές του. Το 35% εξάλλου διαβάζει τα κουτσομπολιά της ημέρας.
Και το τελευταίο εύρημα: πριν κλείσουν τα μάτια τους, οι σύγχρονοι νέοι ρυθμίζουν το κινητό τους για να τους ξυπνήσει το πρωί, διότι το 84% δήλωσαν πως έχουν καταργήσει τα ξυπνητήρια από τότε που το απέκτησαν...

http://ygeia.tanea.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.