«Αγώνας κατά της Φτώχειας»

Ποδοσφαιρικός «Αγώνας κατά της Φτώχειας»
Στις 14 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί ο αγώνας μεταξύ των ομάδων «Αστέρια του Ολυμπιακού» και «Φίλων Ζιντάν και Ρονάλντο».
Συνέντευξη τύπου έδωσε σήμερα η ΠΑΕ Ολυμπιακού για τον αγώνα μεταξύ των ομάδων «Αστέρια του Ολυμπιακού» και «Φίλων Ζιντάν και Ρονάλντο» που θα διεξαχθεί στις 14 Δεκεμβρίου με σκοπό την καταπολέμηση της φτώχειας. Στη συνέντευξη Τύπου πήραν μέρος ο αντιπρόεδρος των «ερυθρολεύκων», Σωκράτης Κομινάκης, ο Αντώνης Νικοπολίδης, η εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Αζιάντε Πολτιέ και η εκπρόσωπος του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Αργώ», Δέσποινα Παπαστυλιανού.
«Ο αγώνας αυτός διοργανώνεται από τον οργανισμό Ενωμένων Εθνών σε συνεργασία με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, είναι πολύ μεγάλη τιμή για την Ελλάδα κα τον Ολυμπιακό που επέλεξαν την χώρα μας για να γίνει αυτός ο αγώνας. Η πρόταση του Ολυμπιακού ήταν η καλύτερη και επικράτησε ανάμεσα σε προτάσεις από άλλες ομάδες της Ευρώπης. Ήταν μια ιδέα του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, σε μια παρά πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον τόπο μας αλλά και για όλο τον κόσμο γενικότερα. Ο σκοπός αυτού του αγώνα είναι να βοηθήσει και να αναδείξει την έννοια της προσφοράς και της φιλανθρωπίας του Ολυμπιακού, και να προσφέρει σε αδύναμα μέλη της κοινωνίας μας κάποια βοήθεια. Το κομμάτι των εσόδων που αφορούν τον Ολυμπιακό από αυτόν τον αγώνα θα δοθούν στο ίδρυμα «Αργώ» που φροντίζει παιδία με ειδικές ανάγκες των Ελλήνων ναυτικών αλλά και σε συσσίτια που διοργανώνει ενόψει των γιορτών η Μητρόπολη Πειραιώς για τους άπορους συμπολίτες μας. Όπως γνωρίζεται ο περσινός αγώνας έγινε στο Ντα Λούζ της Λισαβόνας με την ομάδα της Μπενφίκα και τον παρακολούθησαν 55.000 θεατές και έσοδα 500.000 ευρώ, είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς να πετύχουμε τον μέγιστο αριθμό των εσόδων γιατί το ματς αυτό γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό. Μακάρι το γήπεδο να είναι γεμάτο και αυτό δεν το λέω για οικονομικούς λόγους αλλά για να φανεί η συνεισφορά του κόσμου και ότι ήταν παρών σε ένα τόσο μεγάλο φιλανθρωπικό γεγονός σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι που γίνεται για πρώτη φορά στην χώρα μας και για αυτό το λόγο δεν έχουμε προσκλήσεις και δεν ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας», είπε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Σωκράτης Κομινάκης.
Και συνέχισε: Η ομάδα «Αστέρια του Ολυμπιακού» θα έχει στον πάγκο τον Ερνέστο Βαλβέρδε και θα αποτελείται από την ομάδα του Ολυμπιακού πλαισιωμένη από παλαιότερα μέλη της ομάδας όπως οι Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος, Ανατολάκης, Καρεμπέ, Γεωργάτος, Αλεξανδρής και Ντάρκο Κοβάσεβιτς ο οποίος μετά από επιθυμία των διοργανωτών θα αγωνιστεί και με τις δύο ομάδες. Ο Ζίνταν και ο Ρονάλντο έρχονται στην Ελλάδα και στον Πειραιά με περίπου 30 παίκτες από τις μεγαλύτερες ευρωπαικές ομάδες όπως την Μίλαν την Ρεάλ και την Τσέλσι και με παίκτες όπως οι Ντρογκμπά, Λάμπαρντ, Ντιαρά, Αλμπιόλ αλλα και με άσους του πρόσφατους παρελθόντος όπως οι Παουλέτα, Ποπέσκου και Νέντβεντ. Για πρώτη φορά τόσο διάσημοι αστέρες έρχονται στην χώρα μας για ένα μόνο ματς είναι λοιπόν πάρα πολύ σημαντικό το γήπεδο να γεμίσει και ο κόσμος να δείξει την ευαισθησία που χρειάζεται».
Σε ερώτηση που του έγινε για την κίνηση των εισιτηρίων, ο κ. Κομινάκης απάντησε ότι έχουν πουληθεί περίπου 15.000.
Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Αζιάντε Πολτιέ που δήλωσε: «Το 2000 ο Ρονάλντο και Ζινεντίν Ζιντάν έγιναν πρεσβευτές καλής θελήσεως του ΟΗΕ και μας πρότειναν να διοργανώσουμε ένα αγώνα μεταξύ των «φίλων Ρονάλντο» και «φίλων Ζιντάν». Έτσι ο πρώτος αγώνας έγινε στην Βασιλεία της Ελβετίας με την υποστήριξη της FIFA και συγκεντρώθηκαν ένα εκατομμύριο ελβετικά φράγκα. Από τότε έγιναν άλλα έξι παιχνίδια σε διάφορες χώρες της Ευρώπης αλλά και ένας αγώνας στο Μαρόκο. Ο περσινός αγώνας στην Λισαβόνα που διοργανώθηκε για την ενίσχυση της Αϊτής ήταν ο πρώτος που έγινε εναντίον μιας κανονικής ποδοσφαιρικής ομάδας και αυτό άρεσε πάρα πολύ στον Ζιντάν γιατί το επίπεδο ήταν ανώτερο. Έτσι οι Ρονάλντο και Ζιντάν αποφάσισαν ότι είναι καλύτερο να γίνονται τέτοιοι αγώνες. Δεχθήκαμε προσφορές από παρά πολλές ομάδες από Γαλλία, Ισπανία και άλλες χώρες αλλά του Ολυμπιακού ήταν η καλύτερη. Άρεσε πάρα πολύ η ιδέα στον Ζιντάν και στον Ρονάλντο να γίνει ο αγώνας στην Ελλάδα και η προσωπική αφοσίωση του κου Μαρινάκη έδειξε ότι θα όλα θα ήταν στην εντέλεια και είναι όλοι πολύ ενθουσιασμένοι που θα γίνει το ματς στο Καραϊσκάκη. Επίσης επειδή δεν είχαμε πολύ χρόνο στην διάθεση μας θα ήθελαν να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό για την πολύ σημαντική του βοήθεια στην διοργάνωση του αγώνα. Δεν είμαστε σίγουροι ακόμα ποιοί παίκτες θα έρθουν καθώς συνήθως επιβεβαιώνεται η συμμέτοχη τους την τελευταία στιγμή αλλά μπορώ να σας πω ότι οι Ρονάλντο και Ζιντάν επικοινωνούν συνέχεια με παίκτες και προσπαθούν να φέρουν τους καλύτερους.»

http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.