Οι άνθρωποι θα εκλείψουν σε 100 χρόνια

Ένας Αυστραλός επιστήμονας, που βοήθησε στην εξάλειψη της ευλογιάς από τον κόσμο, προκάλεσε αίσθηση όταν εξέφρασε την άποψή του ότι η ανθρώπινη φυλή θα εκλείψει μέσα στα επόμενα 100 χρόνια.

Ο καθηγητής Frank Fenner, επίτιμος καθηγητής μικροβιολογίας στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, ισχυρίστηκε πως η ανθρώπινη φυλή θα είναι αδύνατο να επιβιώσει από μία πληθυσμιακή έκρηξη και την «αχαλίνωτη κατανάλωση».

«Ο Homo sapiens θα εξαφανιστεί, ίσως μέσα στα επόμενα 100 χρόνια, όπως και πολλά ακόμα είδη,» δήλωσε ο Fenner.
«Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Νομίζω πως είναι πολύ αργά. Προσπαθώ να μην το εκφράζω τόσο γιατί οι άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν κάτι αλλά συνέχεια το αναβάλλουν.»
Από τότε που οι άνθρωποι εισήλθαν σε μία ανεπίσημη επιστημονική περίοδο, γνωστή ως Ανθρωποκαινική -η περίοδος από τη βιομηχανοποίηση και μετά- προκάλεσαν τέτοιες αλλαγές στον πλανήτη που συναγωνίζονται αυτές της εποχής των παγετώνων και της σύγκρουσης ενός κομήτη.
Ο Fenner κατηγορεί επίσης την έναρξη της κλιματικής αλλαγής για το επικείμενο τέλος της ανθρώπινης φυλής. «Η κλιματική αλλαγή βρίσκεται ακόμα στην αρχή. Παρόλα αυτά, βλέπουμε ήδη σημαντικές αλλαγές στον καιρό. Θα έχουμε την ίδια μοίρα με τους ανθρώπους στα Νησιά του Πάσχα. Οι Αβοριγίνες μας έδειξαν πως χωρίς την επιστήμη, την ανάπτυξη διοξειδίου του άνθρακα και την υπερθέρμανση του πλανήτη, θα μπορούσαν να επιβιώσουν για 40.000 με 50.000 χρόνια. Ο κόσμος όμως δεν μπορεί. Το ανθρώπινο είδος θα έχει την ίδια τύχη με πολλά άλλα είδη που έχουν εξαφανιστεί ήδη.»
Ο 95χρονος σήμερα Fenner, έχει κερδίσει πολλά βραβεία για το έργο του πάνω στην εξάλειψη του ιού της ευλογιάς, ενώ έχει γράψει και συγγράψει 22 βιβλία.
Το 1980, ανακοίνωσε την εξάλειψη της νόσου στην Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας και μέχρι και σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί το επίτευγμά του ως ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.