Ο κύβος ερρίφθη: Πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ;

Αυτό που φαίνεται ότι προβληματίζει ιδιαίτερα την ελληνική κυβέρνηση είναι η καθυστέρηση της εκταμίευσης της 6ης δόσης.

Αυτό όμως δεν στάθηκε αρκετό για να αναβάλλει η κυβέρνηση την απόφαση για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της “prionokordela.gr”, ο κύβος ερρίφθη. Ο πρωθυπουργός φέρεται να είναι αποφασισμένος να προσφύγει στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού, σε μία προσπάθεια να διασώσει την υστεροφημία του.
Με δεδομένο μάλιστα ότι “λεφτά υπάρχουν” μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, όπως άλλωστε “ομολόγησε” ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, η ελληνική κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά και… κινδυνεύει να καεί. Τα τελευταία 24ωρα έχουν φουντώσει οι φήμες ότι ο πρωθυπουργός σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να “αποχωρήσει”.
Τα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου διαψεύστηκαν κατηγορηματικά από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, ωστόσο όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά… Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα σενάρια που εξετάζει πολύ σοβαρά η κυβέρνηση είναι η προσφυγή στις κάλπες αμέσως μετά την ανακοίνωση για την εκταμίευση της 6ης δόσης, γεγονός που θα χρησιμοποιήσει ως επικοινωνιακό όπλο στη μάχη για τις κάλπες.
Η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες φαντάζει ως ίσως το μόνο σενάριο, ικανό να δώσει μία “ανάσα” στην αγορά, και να δώσει μία διαφορετική ψυχολογία στους Έλληνες φορολογούμενους που δεν προλαβαίνουν να πληρώνουν φόρους… Ως εκ τούτου, πιθανές ημερομηνίες έχουν ήδη πέσει στο τραπέζι, με τις δύο πρώτες Κυριακές του Νοεμβρίου να έχουν σημειωθεί με αστερίσκο…
Οι καλά γνωρίζοντες όμως, δεν αποκλείουν ο πρωθυπουργός να κάνει την έκπληξη την επόμενη Δευτέρα, όταν και θα αρχίσει στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό.
Έχοντας βέβαια και τα αποτελέσματα της συνάντηση Μέρκελ – Σακροζί, ο πρωθυπουργός θα σταθμίσει τα δεδομένα που υπάρχουν, και δεν αποκλείεται στη δευτερολογία, και αναλόγως με τη στάση που θα κρατήσουν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, θα ανακοινώσει στη δευτερολογία του την απόφασή του για προσφυγή στις κάλπες.

prionokordela.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.