Γέννησε μετά από μεταμόσχευση καρδιάς

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και ξένων μέσων ενημέρωσης για την πρώτη γέννηση παιδιού από μητέρα που έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς,
 κάτι που συνέβη την Μεγάλη Δευτέρα. Η 38χρονη Ζωή Κωσταρίδη κατάφερε όχι απλά να κερδίσει το στοίχημα της ίδια της ζωής της, αλλά και να φέρει τον κόσμο και μια άλλη ζωή, αφού γέννησε με καισαρική τομή ένα υγιέστατο αγοράκι βάρους 2,8 κιλών.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά σπάνια στα ιατρικά χρονικά περίπτωση. Η μητέρα έπασχε από διατατική μυοκαρδιοπάθεια, η οποία την είχε οδηγήσει σε βαριά καρδιακή ανεπάρκεια. Το 2004 βρέθηκε το κατάλληλο μόσχευμα και υποβλήθηκε σε επιτυχή μεταμόσχευση καρδιάς στο «Ωνάσειο», από τον καθηγητή Πέτρο Αλιβιζάτο.

Αφού λοιπόν κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα της ζωής, έδωσε ζωή η ίδια και σε ένα υγιέστατο αγοράκι. Η γέννηση έγινε σε ιδιωτικό μαιευτήριο από τον γυναικολόγο Ηλία Γάτο, ο οποίος είναι ειδικός σε κυήσεις υψηλού κινδύνου. Ο ίδιος  ανέφερε ότι πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση στην Ελλάδα και από τις σπάνιες στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά.

Άλλωστε, αυτό είναι το πρώτο περιστατικό του οποίου όλη η διαδικασία (μεταμόσχευση καρδιάς και τοκετός) έγινε στην Ελλάδα. Στο πλευρό της ευτυχισμένης μητέρας βρίσκεται συνεχώς ο σύζυγός της.

Η μητέρα νοσηλεύεται, για προληπτικούς λόγους, στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Πλέει σε πελάγη ευτυχίας και έχει εκφράσει την επιθυμία, όταν καταστεί εφικτό, να μιλήσει για την εμπειρία της, προκειμένου να αναδειχθεί η ανάγκη για προσφορά οργάνων στη χώρα μας. Μια προσφορά που σπανίζει αλλά στην περίπτωσή της όχι απλά έσωσε την δική της ζωή, αλλά έφερε και μία ακόμα στον κόσμο...

Πηγή:Star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.