"Αρχίσανε τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ"


Νέα ανταρσία κατά Παπακωνσταντίνου στο ΠΑΣΟΚ
«Έτσι όπως πας με τα έσοδα, θα νομιμοποιήσουμε και την πορνεία!»
Ένταση δημιουργήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βουλή, κατά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, παρουσίαζε το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια.


Σύσσωμοι οι βουλευτές που συμμετέχουν στο ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου, φέρνοντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος αμέσως μετά φέρεται να ενημέρωσε σχετικά τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Κατά τη διάρκεια των αντεγκλήσεων ακούστηκαν βαριές εκφράσεις από τους βουλευτές, όπως: «Δεν θα κάνουμε τα χωριά μας καζίνο», «δεν θα μετατρέψουμε τα καφενεία σε ναούς του τζόγου» και «αν θέλουμε λεφτά με κάθε τρόπο, ας νομιμοποιήσουμε και την πορνεία»!

Υπό την πίεση αυτή των βουλευτών, ο κ. Παπακωνσταντίνου απέσυρε το νομοσχέδιο, δηλώνοντας: «Δεν έχω την υποστήριξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Αποσύρω το νομοσχέδιο, το λόγο έχει η κυβέρνηση».

Η αντίδραση των βουλευτών του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ ήταν σύσσωμη, ωστόσο πρωτοστάτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Βάσω Παπανδρέου, Κώστας Γείτονας, Γιώργος Φλωρίδης, Σοφία Γιαννακά, Αθανασία Μερεντίτη, Πυθαγόρας Βαρδίκος και Δημήτρης Λιντζέρης.

Υπενθυμίζεται ότι, μόλις την Τετάρτη, ο βουλευτής κ. Γιώργος Φλωρίδης είχε αφήσει σαφέστατες αιχμές για τη διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που δίνει στον ΟΔΔΗΧ τη δυνατότητα να συναλλάσσεται με τις ιδιωτικές τράπεζες, θέτοντας ζήτημα «αδιαφάνειας» και ξεκαθαρίζοντας πως, αν δεν αποσυρθεί, δεν θα την ψηφίσει. Η επίμαχη διάταξη περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.