"Θα το πληρώσει πολύ ακριβά αυτό το φακελάκι"

Επ' αυτοφώρω με προσημειωμένα χρήματα συνελήφθη ο διευθυντής χειρουργικής κλινικής ο οποίος μεταφέρθηκε στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης
Χειρουργός, διευθυντής κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, συνελήφθη με «φακελάκι» 500 ευρώ, που πήρε από
 τη σύζυγο ασθενούς, τον οποίο είχε χειρουργήσει, ενώ ιερομόναχος από το Αγιον Ορος διαθέτει ακόμη και ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο ο επίορκος γιατρός δεν αρκέστηκε στις 3.500 ευρώ που ζήτησε και πήρε για να προχωρήσει σε επέμβαση, αλλά του ζητούσε επιπλέον χρήματα, διάφορα μικροποσά, σε κάθε επίσκεψη.
Ο Μ.Φ., διευθυντής της Α' Χειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, συνελήφθη επ' αυτοφώρω χθες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, στους οποίους έγινε προ ημερών η καταγγελία. Σύμφωνα με αυτήν, ο γιατρός ζήτησε 500 ευρώ από μία γυναίκα πριν από περίπου 10 ημέρες, προκειμένου να χειρουργήσει τον σύζυγό της.
Η γυναίκα δέχτηκε να του δώσει τα χρήματα, του είπε όμως πως αυτό θα γίνει όταν θα ολοκληρωνόταν η νοσηλεία του και ο άντρας της θα έπαιρνε εξιτήριο, ενώ παράλληλα ενημέρωσε την Αστυνομία.
Το ραντεβού κλείστηκε για χθες το μεσημέρι και τα χαρτονομίσματα για το «φακελάκι» προσημειώθηκαν. Την ώρα που το ζευγάρι ήταν έτοιμο να αναχωρήσει από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και ο διευθυντής της κλινικής είχε πάρει τα χρήματα, επενέβησαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τον χειρουργό στο γραφείο του.
Ο γιατρός, που αντιμετωπίζει την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας, μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.
Την ώρα της σύλληψής του συνεδρίαζε το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου, το οποίο και θα παραπέμψει την υπόθεση στο πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Υγείας, ενώ σήμερα κιόλας, θα προχωρήσει και στην αντικατάστασή του από τη διεύθυνση της Α' Χειρουργικής Κλινικής.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
Επαιρνε χρήματα
Πληροφορίες από το νοσοκομείο αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος διευθυντής, που κάποιες φορές συστηνόταν και ως... πανεπιστημιακός, είχε ζητήσει και στο παρελθόν χρήματα από ασθενείς, προκειμένου να προχωρήσει ή να επισπεύσει χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ στην περίπτωση του ιερομόναχου ο ίδιος είχε αναφέρει το περιστατικό στη διοίκηση του νοσοκομείου και είχε ζητήσει την παρέμβασή της. Μεταξύ των συναδέλφων του ήταν γνωστό ότι ο συγκεκριμένος χειρουργός ζητούσε και έπαιρνε χρήματα από ασθενείς και η Αστυνομία εκτιμά ότι θα βρεθούν και άλλοι συγγενείς ασθενών που θα καταγγείλουν παρόμοια περιστατικά.
Πηγή:Έθνος gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.