(VIDEO) Χαιρετισμός Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στη συνάντηση κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους τοπικών φορέων της Σαμοθράκης

Κύριε Δήμαρχε, αγαπητά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, θέλω να ευχαριστήσω και εσάς, αλλά και τους συμπολίτες – πια – της Σαμοθράκης, για τη θερμή υποδοχή. Ήθελα εδώ και καιρό να επισκεφτώ το όμορφο νησί της Σαμοθράκης, από όπου έχω αναμνήσεις, όπως είπα, όταν ήμουν φαντάρος και βρέθηκα εδώ.

Τώρα όμως, από θέση ευθύνης, διαφορετικής ευθύνης, γιατί ήταν και τότε θέση ευθύνης το να είσαι φαντάρος στον Έβρο, αλλά πλέον με την ευθύνη του Πρωθυπουργού της χώρας και μαζί με το κλιμάκιο των Υπουργών, είμαστε εδώ για να συζητήσουμε τα δικά σας θέματα. Ξέρω ότι πολλές φορές νιώθετε αποκλεισμένοι και δυσκολεύεστε στις μετακινήσεις σας, ξέρω ότι τα προβλήματα είναι πολλά και θα κάνουμε μαζί ό,τι μπορούμε για να τα λύσουμε, γι’ αυτό είμαστε εδώ.
Από την άλλη, είναι αλήθεια ότι ζείτε σε έναν τόπο πανέμορφο, ήρεμο, με εκπληκτική φυσική ομορφιά, μακριά από το θόρυβο, το άγχος, την ταχύτητα της μεγαλούπολης, όπου ζούμε πια οι περισσότεροι Έλληνες.
Πιστεύω στη Σαμοθράκη, διότι αν πράγματι καταφέρουμε το επόμενο χρονικό διάστημα να λύσουμε πρακτικά προβλήματα, είμαι βέβαιος ότι η Σαμοθράκη θα αποτελεί ιδανικό μέρος, όχι μόνο για τον επισκέπτη, όχι μόνο για σας τους ίδιους, για να μείνουν εδώ τα παιδιά σας, αλλά και για να προσελκύσετε κόσμο να εγκατασταθεί εδώ, στη Σαμοθράκη.
Και νομίζω Δήμαρχε, και από τα λόγια σου, αλλά και από αυτά που λέω και εγώ, τα οποία δεν είναι τυχαία, ότι βρισκόμαστε σε ένα προνομιακό, απ’ όλες τις απόψεις, σημείο της χώρας μας. Γνωρίζετε βέβαια ότι, αυτούς τους μήνες, τους 15 μήνες που είμαστε στην Κυβέρνηση, δίνουμε μια πολύ σκληρή μάχη για την πατρίδα.
Μας χρειάστηκε η πατρίδα και κληθήκαμε όλοι να την στηρίξουμε, γιατί αυτό είναι το σπίτι μας. Βρεθήκαμε στο χείλος της καταστροφής, μιας πιθανής οικονομικής κατάρρευσης, μέχρι και χρεοκοπίας του κράτους. Και αν αφήναμε να συμβούν τα γεγονότα, τα οποία αποφύγαμε, θα είχαν ανυπολόγιστες συνέπειες στις ζωές όλων μας και όλων σας, παντού στην Ελλάδα.
Αυτό το ενδεχόμενο, που ήταν σχεδόν βέβαιο, βάλαμε πλάτη όλοι οι Έλληνες και το αποτρέψαμε. Κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια, όπως έπρεπε. Και νομίζω ότι όλοι σας, όπως και όλοι οι πολίτες της χώρας, ακούτε συνεχώς αυτά τα μαύρα σενάρια, εμείς όμως φέρνουμε ένα άλλο μήνυμα, ένα μήνυμα ελπίδας, για να σπάσουμε αυτό τον κύκλο της μιζέριας, της κατήφειας και της απαισιοδοξίας.
Έχουμε αποδείξει τους τελευταίους μήνες ότι, ο Ελληνισμός, όταν θέλει μπορεί. Μπορούμε, παρά τη δύσκολη κατάσταση, να βάζουμε κάθε μέρα νέες βάσεις για μια καλύτερη Ελλάδα ώστε, σύντομα, δουλεύοντας όλοι μαζί, να βγει από την κρίση και να σταθεί στα πόδια της αυτόνομη και δυνατή.
Και τι δεν ακούσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες, ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, ότι οι στόχοι έχουν ξεφύγει, ότι το έλλειμμα είναι πάνω από 10%, ότι θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα και, μάλιστα, εντός του 2010, ότι πώς θα γίνουν όλα αυτά μέσα σε 40 μέρες, ότι αυτά δεν γίνονται και δεν έχουν γίνει ποτέ.
Και όμως, εμείς καταφέραμε και είμαστε σε ένα καλό δρόμο. Προχωράμε με στόχευση και με σχεδιασμό, με σίγουρα βήματα, ενάντια σε παθογένειες πολλών ετών, ενάντια στην οπισθοδρομική αντίληψη και σε εκείνες τις δυνάμεις, που καλλιεργούν το φόβο και την ανασφάλεια, επειδή δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα, επειδή αποτελούν κατεστημένο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.