Ελεύθεροι αφέθηκαν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι που κρατούνταν στο Ιράν

 
Τεχεράνη, Ιράν
Με καταβολή προστίμου τιμωρήθηκαν τελικά οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι που κρατούνταν στο Ιράν επειδή συνομίλησαν με τον γιο γυναίκας η οποία αντιμετώπιζε την ποινή του λιθοβολισμού·
 ελεύθεροι αφέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου.

«Και οι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι και είναι καθ' οδόν προς τη χώρα τους», δήλωσε ο επικεφαλής της δικαιοσύνης της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν, όπου εκρατούντο.

Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε παράλληλα την «επίσκεψη του Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με Ιρανούς αξιωματούχους για διμερή θέματα και τρόπους ενίσχυσης αυτών των σχέσεων» καθώς και για τις «περιφερειακές εξελίξεις», ανέφερε το πρακτορείο Irna.

Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη στην Τεχεράνη ενός υπουργού Εξωτερικών μιας χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με το Ιράν οι δύο Γερμανοί, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστά, μπήκαν στη χώρα με τουριστική βίζα που δεν τους επέτρεπε να ασκήσουν δημοσιογραφική δραστηριότητα. Συνελήφθησαν τον περασμένο Οκτώβριο μετά τη συνέντευξη που πήραν από το γιο της Σακινέχ Αστιάνι η οποία είχε καταδικαστεί σε λιθοβολισμό για μοιχεία.

Οι δημοσιογράφοι βρέθηκαν ένοχοι για εγκλήματα κατά της εθνικής ασφάλειας του Ιράν, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα χωρίς να μπουν σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Και οι δύο τιμωρήθηκαν με ποινή φυλάκισης 20 μηνών που μετατράπηκε σε πρόστιμο 500 εκατομμυρίων ριάλ (περίπου 36.500 ευρώ).
Πηγή : ingr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.