Πρόβα ενόψει Μάλτας με φόντο τον Ρεχάγκελ

Αν τα πρωτοχρονιάτικα φλουριά φέρνουν τύχη, ο Φερνάντο Σάντος δεν έχει τίποτα να φοβάται για το 2011. Κατ’ επέκταση και η εθνική ομάδα με τον Πορτογάλο στο τιμόνι, καθώς τα έξι επίσημα παιχνίδια που απομένουν ως το Οκτώβριο, θα κρίνουν την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2012.
Βλέπετε, ο Πορτογάλος
 κέρδισε το ένα από τα τρία φλουριά στην κοπή της πίτας, το βράδυ της Τρίτης, στο ξενοδοχείο, με τον Νίνη να είναι ο δεύτερος τυχερός και σε μεγάλη ρέντα (σκόραρε την Κυριακή στην Τούμπα, ενώ και ο Σάντος τον έβαλε στο οικογενειακό διπλό με τους βασικούς). Το τρίτο βρέθηκε στο κομμάτι του Μάκη Κερμενίδη, από το τιμ των φυσιοθεραπευτών. Άντε και με λιγότερους τραυματισμούς φέτος…

Γιατί αν το καλοσκεφτούμε, στο πρώτο και τελευταίο τεστ ενόψει του αγώνα της 26ης Μαρτίου με τη Μάλτα στη Βαλέτα είναι το αποψινό (17:00, MEGA) φιλικό με τον Καναδά, θα απουσιάσουν, καθώς δεν είναι έτοιμοι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος (έμεινε στην Αθήνα) και ο Γιώργος Σαμαράς (ήρθε, αλλά έκανε ατομικό), δύο παίκτες που λογίζονται ως βασικοί από τον Σάντος. Ευτυχώς δηλαδή που ο Κατσουράνης συνήλθε την τελευταία στιγμή, έβγαλε την τελευταία προπόνηση χωρίς πρόγραμμα και δείχνει έτοιμος, γιατί η πρόβα δεν θα ήταν ούτε στο 70% σε πραγματικές συνθήκες!

Τι θα δούμε λοιπόν κόντρα στον Καναδά; Μια ομάδα με επιθετικούς προσανατολισμούς, σε σχήμα 4-3-3 και εντεκάδα που θα έχει μέσα και Νίνη (εσωτερικός στους τρεις του κέντρου) με μοναδικό ανασταλτικό στην μεσαία τριάδα τον Κατσουράνη (ο Καραγκούνης ο τρίτος), και Φετφατζίδη (αριστερά στους τρεις της επίθεσης) και τον φορμαρισμένο Σαλπιγγίδη (δεξιά) και Λυμπερόπουλο (κορυφή). Πολύ λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι η πρόβα αφορά το ματς με τη Μάλτα, όπου ο Σάντος θα απαιτήσει επιθετικό ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας από τους ποδοσφαιριστές του.
Το όλο πακέτο του αγώνα, συμπληρώνεται από τη βράβευση του Ότο Ρεχάγκελ, ένα τέταρτο πριν από τη σέντρα του παιχνιδιού. Ο Γερμανός ήρθε χθες στην Αθήνα, θα μείνει σε ξενοδοχείο του Συντάγματος για 2-3 μέρες σίγουρα και θα ταξιδέψει αυθημερόν στη Λάρισα. Συνοδευμένος από τον άμεσο συνεργάτη του αυτά τα εννέα αξέχαστα χρόνια (2001-2010) και τον Τάκη Φύσσα, θα διασχίσει τον αγωνιστικό χώρο, περνώντας ανάμεσα από τους διεθνείς για να φθάσει τον Σοφοκλή Πιλάβιο.

Ερώτημα για το τέλος; Ο κόσμος θα τιμήσει την εθνική... Αν κρίνουμε από την προπώληση, δεν μπορούμε να είμαστε πολύ αισιόδοξοι. Αλλά ο Έλληνας είναι άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, οπότε δεν αποκλείεται τελικά να μην πέφτει καρφίτσα. Και, διάολε, το πακέτο είναι ιδιαίτερα θελκτικό. Έχει και εθνική και νέα πρόσωπα και Σάντος και Ρεχάγκελ και νέο γήπεδο (AEL FC Arena) και εξαιρετικό καιρό. Για να μην θυμηθώ από πότε έχει να δώσει η Ελλάδα παιχνίδι στην θεσσαλική πρωτεύουσα. Σύμφωνοι, ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, αλλά αυτή τη φορά δεν έχει δικαιολογίες…



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.