Μας κάνει πλάκα ο καιρός

Μετά την κακοκαιρία έρχονται Αλκυονίδες

Σε σκωτσέζικο ντους εξελίσσεται ο καιρός για τους κατοίκους ολόκληρης της Ελλάδας, αφού από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα, θα περάσουμε σε «μίνι» Αλκυονίδες!

Από τα γάντια, τους σκούφους και τις
ομπρέλες θα καταλήξουμε με γυαλιά ηλίου και πουκαμισάκια, αφού οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βελτίωση του καιρού, ουσιαστικά από το Σάββατο.

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις ισχυρές καταιγίδες και το τσουχτερό κρύο, που «σαρώνει» το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Η χιονοθύελλα απέκλεισε 13 χωριά στην ορεινή δυτική Φθιώτιδα, πολλά σχολεία δεν λειτούργησαν, ενώ η κίνηση των οχημάτων διεξάγονταν μόνο με αλυσίδες, όπως και στον δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου.

Προβλήματα από την κακοκαιρία παρατηρήθηκαν και στην ορεινή Πελοπόννησο, όπου χιόνιζε από προχθές το απόγευμα. Με αλυσίδες διεξαγόταν η κυκλοφορία και στην παλιά εθνική οδό Τρίπολης - Αργους, καθώς και σε όλο το επαρχιακό δίκτυο της Αρκαδίας και της ορεινής Πελοποννήσου. Οι αλυσίδες ήταν αναγκαίες και στον δρόμο προς Χρυσοβίτσι, προς Δημητσάνα και προς Βυτίνα, ενώ κλειστός ήταν ο δρόμος από Λεβίδι προς Νεμέα και προς το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου. Αποκλεισμένα ήταν τα χωριά Κοσμάς, Αγιος Βασίλειος και Πελετά στη νότια Κυνουρία και Σέρβου Γορτυνίας.

Ο καιρός από αργά χθες άρχισε να βελτιώνεται από τη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, ωστόσο, όπως είπε στην «Espresso» ο μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Αντώνης Λάλος, στις υπόλοιπες περιοχές η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και σήμερα Παρασκευή με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις στα πεδινά και τις καταιγίδες που κατά τόπους σε Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα θα είναι ισχυρές:

«Σταδιακά, όόμως, από το μεσημέρι της Παρασκευής τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν και θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα, αν και στα ορεινά αυτών των περιοχών θα εξακολουθεί να υπάρχει χιονιάς. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι έντασης 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από -5 έως 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Αττική θα κυμανθεί από 3 έως 9 και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη».

Αύριο Σάββατο ο καιρός θα είναι καλός, αλλά τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα υπάρχει παγετός στα κεντρικά και βόρεια της χώρας. Την Κυριακή ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά με τον υδράργυρο να αγγίξει τους 17 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

πηγή : Espressonews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.