Πως να αποφύγετε το stress και το άγχος

Μπορεί να ακούγεται αφελές, να το διαβάζετε και να σιχτιρίζετε: «αν ήταν τόσο εύκολο να απαλλαγούμε από το stress και το άγχος, εδώ θα ήμασταν;», κι όμως, καμιά φορά πρέπει να πιστέψουμε ότι οι λύσεις βρίσκονται σε αυτές τις χιλιοειπωμένες συμβουλές, που ποτέ δεν κάναμε πράξη.
 
1. Για μία εβδομάδα μόνο, κρατήστε σημειώσεις από τις καταστάσεις που πραγματικά σας εξωθούν στα άκρα. Πότε και πού συμβαίνουν; Στη δουλειά, τη σχέση, την οικογένεια;

2. Βάλτε προτεραιότητα σε ό,τι έχει μεγαλύτερη σημασία για εσάς και γράψτε δίπλα πιθανές λύσεις. Όταν είστε σε κατάσταση ηρεμίας, θα συνειδητοποιήσετε πόσο εύκολα φαίνονται όλα και πόσο πιο έξυπνα και εύστοχα σκέφτεστε.

3. Μη ξυπνάτε σα τους τρελούς. Βάλτε το ξυπνητήρι δεκαπέντε λεπτά νωρίτερα και χαρείτε μερικές στιγμές ηρεμίας πριν το μεγάλο τρέξιμο.

4. Πείτε «όχι» επιτέλους. Αλήθεια. Πείτε «όχι» αν νομίζετε ότι οι υποχρεώσεις σας πνίγουν. Δε χρειάζεται όλα να περνάνε από το χέρι σας. Πολλές φορές, και χωρίς να το καταλάβουμε, ο συγκεντρωτισμός εισβάλλει στη ζωή μας και καταλήγουμε θύματα της τελειομανίας και του εγωκεντρισμού μας. Such a waste of time!

5. Ιδρώστε! Χειμώνα και καλοκαίρι, χύστε ιδρώτα, διώξτε τοξίνες και απολαύστε την ηρεμία μετά.

6. Ο μελοδραματισμός και η έλλειψη ρεαλιστικών διαστάσεων είναι δεδομένα. Αφήστε τα στην άκρη. Κανείς δεν σας κρίνει, εκτός κι αν το επιτρέψετε εσείς. Κάθε μέρα κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε και τίποτα παραπάνω. Δεν τρέχετε σε αγώνα δρόμου. Τη ζωή σας ζείτε όσο καλύτερα μπορείτε. Relax.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.