Χώρισα λίγο πριν τα Χριστούγεννα!

Όσοι αισθάνονται «αναταράξεις» στις σχέσεις τους, θα πρέπει να έχουν το νου τους, επειδή πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και, σύμφωνα με μια νέα πρωτότυπη μελέτη, που αξιοποιεί στοιχεία από χιλιάδες χρήστες του (Facebook), είναι ακριβώς αυτή την εποχή του έτους, μαζί με την άνοιξη, που συμβαίνουν οι πιο πολλοί χωρισμοί.
Ο ερευνητής Ντέηβιντ ΜακΚάντλες, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», μελέτησε πόσο συχνά μέσα στον χρόνο εμφανίζεται η λέξη «χωρισμός», «χώρισα» κλπ. στις ιστοσελίδες των χρηστών του μεγαλύτερου στον κόσμο κοινωνικού δικτύου. Δημιούργησε έτσι ένα γράφημα που αποκαλύπτει ότι μέσα στο έτος υπάρχουν «επικίνδυνες» ημερομηνίες και άλλες «ακίνδυνες», όσον αφορά στον χωρισμό δύο ανθρώπων.
Η περίοδος των δύο πρώτων εβδομάδων του Δεκεμβρίου πριν από τα Χριστούγεννα και οι πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου που καταλήγουν στην έναρξη της άνοιξης, είναι τα δύο χρονικά διαστήματα που σημειώνονται οι περισσότεροι χωρισμοί, δηλαδή πριν από δύο μεγάλα χρονικά «ορόσημα», ένα πολιτισμικό (σημαντικότερη γιορτή και αλλαγή έτους) και ένα φυσικό (τέλος χειμώνα και εκκίνηση νέου κύκλου στη φύση).
Ακολουθούν σε συχνότητα χωρισμού δύο άλλες χαρακτηριστικές περίοδοι, η Μέρα του Αγίου Βαλεντίνου και η Πρωταπριλιά. «Επικίνδυνες» επίσης είναι οι πρώτες καλοκαιρινές εβδομάδες στο τέλος Ιουνίου και στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.
Οι λιγότεροι χωρισμοί μέσα στο έτος γίνονται τον Αύγουστο (οι άνθρωποι ασχολούνται με άλλα πράγματα τότε…), ενώ πολύ «ακίνδυνοι» μήνες είναι επίσης ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος. Όμως από τις αρχές Νοεμβρίου αρχίζουν σταδιακά αλλά σταθερά να αυξάνονται συνεχώς οι χωρισμοί και αποκορυφώνονται στα μέσα Δεκεμβρίου. Μετά, τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Δεκεμβρίου, πέφτουν πάλι και μάλιστα απότομα, με συνέπεια κατά τις ίδιες τις μέρες των γιορτών και στην αλλαγή του χρόνου να μην σημειώνονται πολλοί χωρισμοί. Την μέρα των Χριστουγέννων (25 Δεκεμβρίου) φαίνεται πως συμβαίνουν οι λιγότεροι χωρισμοί του έτους.
woman-life forum

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην σελίδα μου.

.